Alain Dikken
Solutions Consultant NEP
2021 - week 04

Collega’s

Ik werk inmiddels ruim vijf jaar bij NEP, maar toch heb ik een collega die ik al zeker tien jaar ken. De snelle rekensom leert dat onze (werk)relatie dus al langer teruggaat.

Dat klopt ook, die gaat terug naar mijn eerste jaar van het VWO op de middelbare school in Almere. In die tijd had ik al veel belangstelling voor media en zat inmiddels in het ‘Mediateam’ van school waarin ik heel actief was. Dat was zo’n clubje waar je trots op was om bij te mogen horen, want niet iedere leerling had de sollicitatieprocedure overleefd.
Als je dan in aanloop naar een schoolfeest in lokaal 100 achter de computer zat, was het enorm vet dat wij daar nog waren. De school was officieel dicht maar met een groep van 3-4 man, gewapend met allerlei type camera’s en flitsers, zaten we dan meestal aan een net iets te vette pizza en dronken we warme chocomelk uit een automaat die eigenlijk al met moeite zwarte koffie kon maken.

In die tijd leerde ik ook Thomas Erdmann kennen. Thomas stond altijd achter de draaitafel op feesten en was geluidsman op de open podium avonden, maar ook degene die na zijn middelbare schooltijd op school kwam werken als begeleider van datzelfde mediateam. Een paar jaar later, vlak voor mijn eindexamen, moest ik voor mijn profielwerkstuk een documentaire maken.
Thomas bedacht zich geen moment en dagenlang reed hij mij rond omdat ik uiteraard geen rijbewijs had. Na afloop hebben we wekenlang gemonteerd in een muziekstudio in Baarn waar hij destijds werkte. Na twee jaar elkaar vooral als vrienden gesproken te hebben, raakte hij steeds meer geïnteresseerd in wat wij dan “bij de tv allemaal deden”. Ik vertelde dat we bij NEP nog op zoek waren naar mensen en kort daarna kwam hij op gesprek. Na het gesprek kwam hij me vol trots vertellen dat we collega’s zouden worden en dat hij bij veel van mijn projecten als geluidsman naast me zou komen zitten.

Mijn generatie van het mediateam van school werd weer vervangen door een nieuwe lichting met jongens als Lucas en Joshua bijvoorbeeld. Zij waren de cameramannen voor allerlei verschillende activiteiten zoals het registreren van modeshows tot sportdagen. Ook buiten schooltijd gingen zij veel met hun camera op pad om aan hun skills te werken. Jongens die overigens nu ook sinds een aantal jaar collega’s zijn.
Onlangs mochten we samen op pad. Ik zat bij wijze van uitzondering weer eens in de regiewagen, de geluidsman was Thomas. En ja hoor, achter camera 1: Joshua, achter camera 2: Lucas. De klant moet zich afgevraagd hebben hoe het mogelijk was dat ongeveer de halve ploeg uit Almere kwam, of hoe we aan de grote hoeveelheden inside jokes kwamen.

Het fijne is dat na vijf jaar NEP, ik inmiddels een hoop collega’s heb, die ik ook vrienden mag noemen en die voor je klaar staan als er wat is, of met wie je, voor corona, heerlijk mee uit eten kon. Liever een goede collega voor mij dus dan een verre vriend. Leuk detail is trouwens, dat uiteindelijk bijna het hele oude mediateam van mijn school op het Media Park is gaan werken. Helaas niet iedereen bij NEP 🙂

Alain Dikken
Solutions Consultant NEP

De week van Alain Dikken

Solutions Consultant NEP
2021 - week 04