KRO-NCRV jeugdserie Broodje Aap krijgt tweede seizoen
zondag 5 mei 2024

KRO-NCRV jeugdserie Broodje Aap krijgt tweede seizoen

De online jeugdserie Broodje Aap komt terug met een nieuw seizoen, waarin presentator Niek Roozen op zoek gaat naar de kern van waarheid in ieder verhaal. Acht nieuwe schrijvers en vier regisseurs uit een talent-ontwikkeltraject hebben weer bizarre verhalen gemaakt.

Iedere aflevering vertelt een sensationeel verhaal dat al tientallen jaren ronddwaalt, alsof het waargebeurd is. In hoeverre klopt het nog? Of is het een broodje aap-verhaal? De achtdelige reeks is vanaf donderdag 9 mei wekelijks te zien bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO Zapp en op npozapp.nl.

De verhalen in Broodje Aap zijn gebaseerd op iets dat ooit echt is gebeurd, maar door de jaren heen spannender en smeuïger zijn gemaakt. Het is aan de jonge kijkers om te achterhalen welk deel van het verhaal waar is, en om hen een handje op weg te helpen, zijn er in iedere aflevering easter eggs (iets dat raar is of dat niet klopt) verstopt.

Niek stimuleert de kijkers om te speculeren over de kern van waarheid van het ‘broodje aap’ van de week. Het jonge publiek kan discussiëren in de comments en op de NPO Zapp-website multiple choice vragen beantwoorden. Aan het eind van elke aflevering onthult Niek wat waar is en welke delen van het verhaal zijn verzonnen; en dus een ‘broodje aap’ zijn.

In de huidige tijd waar fake news en desinformatie een groeiend probleem wordt in de samenleving, wil KRO-NCRV met Broodje Aap de jonge doelgroep stimuleren kritisch te kijken naar verhalen die als waarheden worden verkondigd. De maatschappelijke mediaorganisatie hoopt met de jeugdserie bij te dragen aan een nieuwe generatie kritische mediagebruikers.

Broodje Aap is een idee van Niek Roozen en wordt geproduceerd door Stepping Stone.

Credits
Opdrachtgever: KRO-NCRV
Productiebedrijf: Stepping Stone
Producent: Marlies van Amerongen
Regie: Iris Hogendoorn, Dook van Dijck, Shriejan Paudel, Davey Driessen
Scenario: Rosa Karstel, Jos Mauro Witteveen Villagómez, Aziz Aarab, Hannah van Buchem, Kooshin M. Hussein, Jorrit de Klerk, Zineb Fallouk, Thirsa van Lier
Uitvoerend producent: Daan Kuipers
Productieleiding: Sakina Aissat
Assistent productieleider: Gido Krom
Productie stagiair: Kelly Eckmann
Opnameleider: Luuk Lindeboom, Gregory Schurink, Lea Noordhoek, Sanne Goudswaard
Showrunner: Timo Ottevanger
Redactie/research: Mijntje van Saane
Camera: Yorrick van der Gugten, Pascalle Olthof
Camera assistent: Aukje Bink
Montage: Tim Straver, Alex Elsinga
Gaffer: Gijs Becks, Sam Broekman, Thijs de Boer
Geluid: Bram van Kaauwen
Art Director: Irenke Bankras
Art Stagiaire: Noah de Jongh
Presentatie/cast: Niek Roozen, Ole van Hoogdalem, Delano Watchman, Ikenna Zoma, Daysha Ligeon, Indi-Eva Heijberg, Brandon River Coene, Luca Oedairam, Sheetal Kalicharan, Marouane el Jouhri, Lotte Jonker, Noelle Oomens
Styling en visagie: Marije de Haan, Chimène Brandt
Locatiescout: River de Vries
Kinderbegeleider: Noor el Ghousli
Aantal afleveringen: 8
Aantal draaidagen: 13
Datum première: Vanaf 9 mei wekelijks te zien vanaf 17.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO Zapp en op npozapp.nl

Bron: KRO-NCRV/Stepping Stone/BM

Bericht delen