Alain Dikken
Solutions Consultant NEP
2021 - week 04

Thuiswerken

Wat ooit begon als een secundaire arbeidsvoorwaarde is nu de norm geworden. Sinds maart werk ik vooral thuis. Persoonlijk vind ik dit een fijne ontwikkeling. Goed voor het milieu, geen tijd verliezen aan reizen en altijd goede koffie.

In december ben ik verhuisd naar mijn ‘nieuwe stek’, een woonboot. De eerste ruimte die ik inrichtte, was de werkkamer. De hele dag wordt hier een hoop gebeld via Teams, Zoom, Skype, Hangout en de ouderwetse telefoon. Soms vraag ik me af hoe de pandemie was verlopen in een wereld zonder internet.
Ik weet zeker dat mijn grootouders hier een duidelijke mening over hebben. Ze belden mij vorige week nog op om uit te leggen dat het echt niet voor het eerst was dat de scholen dicht waren. Het was natuurlijk wel bijzonder, maar zelf hadden ze de sluiting van scholen rond 1944, 1945 meegemaakt en met hen was het uiteindelijk ook allemaal goed gekomen, legde mijn opa uit. Dat ze er bij Op1 de hele avond over aan het praten waren, kon hij maar niet begrijpen. Hij was zelf graag uitgenodigd om over zijn schoolloze periode te vertellen. Dus redactie, mochten jullie meelezen…

Ik mis wel eens de koppeling met het fysieke kantoor maar eerlijk is eerlijk, veel van mijn werk kan prima thuis. Toch heb ik gemerkt dat het juist thuis belangrijk is om regelmatig pauze te nemen. De laptop verlaat de werkkamer niet meer en ik vind het heerlijk om af en toe even te gaan wandelen. Dan kan je echt je gedachten verzetten. Uiteindelijk ben ik productiever wanneer ik even tussendoor tot rust kom.
Het is leuk om te realiseren hoe je met mensen van over de hele wereld contact kan hebben in de call van 16.00 uur en om 17.00 uur weer met een klein clubje Nederlandse collega’s de dag afsluit. Dan hoor ik de toffe plekken waar andere deelnemers van mijn meeting zitten en realiseer ik me weer hoe internationaal NEP is en hoe erg ik het reizen mis. Een lichtpuntje is dan wel dat de eerstvolgende keer dat mijn wekker weer om 03:00 uur gaat voor de taxi naar Schiphol, ik er dubbel en dwars van geniet.

Alain Dikken
Solutions Consultant NEP

De week van Alain Dikken

Solutions Consultant NEP
2021 - week 04