Vincent TV Producties produceert Het Kinderziekenhuis voor RTL 4
donderdag 18 april 2024

Vincent TV Producties produceert Het Kinderziekenhuis voor RTL 4

Voor het nieuwe RTL 4-programma Het Kinderziekenhuis opent het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht haar deuren om de verhalen van zieke kinderen, hun ouders en het zorgpersoneel te laten zien.

Een serie waarin positiviteit en hoop centraal staan, en beter worden op nummer één. We volgen de jonge patiënten die gisteren nog kerngezond waren en vandaag levensbedreigend ziek. Maar ook patiënten die geboren zijn met een ernstige afwijking of chronische ziekte. Wat is de impact hiervan op hun leven en dat van hun ouders?

Een inkijk in één van de grootste academische kinderziekenhuizen van Nederland. Het Kinderziekenhuis wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf dinsdag 4 juni om 20.30 uur wekelijks te zien bij RTL 4.

In de realityserie volgen we ouders die met hun zieke kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis verblijven of in dagbehandeling worden opgenomen. We zien hoe artsen en verpleegkundigen ieder uur, iedere dag, zeven dagen per week levensreddende zorg bieden aan deze jonge patiënten in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Patiënten die een trauma hebben opgelopen, een chronische ziekte hebben, of levensbedreigend ziek zijn.

Eén ding hebben ze gemeen: ze schipperen vaak tussen hoop en vrees in deze fase van hun leven. De patiënten en hun ouders worden gevolgd tijdens moeilijk én aangrijpende momenten, maar ook als ze gelukkiger dan ooit het ziekenhuis verlaten omdat het beter gaat. De serie laat daarnaast de bevlogenheid van het zorgteam zien, waar de focus ligt op patiënten de best mogelijke behandeling en begeleiding geven. En waar beter worden en naar de toekomst kijken 24 uur per dag op nummer één staat.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen