De beste AI-stemgeneratoren voor radiostations 
vrijdag 1 maart 2024

De beste AI-stemgeneratoren voor radiostations 

Je hebt een radiostation en je houdt ervan om je luisteraars te informeren, te entertainen en op te leiden. Maar hier is het probleem: elke keer dat je je stem via de radio hoort, krimp je ineen.

Volgens diverse experts die beschikbaar zijn voor sprekers inhuren, kun je tegenwoordig AI-tools hiervoor gebruiken. Dit zijn zogeheten stemgeneratoren, waarmee je je stem kunt klonen waardoor je bijvoorbeeld als Ben Tiggelaar klinkt. Er zijn ook tools waarbij je een tekstcommando moet invullen. De volgende AI-stemgeneratoren zijn in ieder geval zeer geschikt voor radiostations!

Murf.ai
Een topkeuze als het gaat om tekst-naar-spraakgeneratoren is Murf.ai. Het biedt meer dan 120 stemstijlen in meer dan 20 talen, zodat je de best menselijk klinkende stem voor je radiostation kunt creëren. Je zult ook veel aanpassingsopties vinden, waaronder functies voor het bewerken van toonhoogte, toon en snelheid. Een van de redenen waarom we van deze tool houden, is de AI-voice-overstudio. Hier kun je voice-overs maken zonder je echte stem te gebruiken. Bovendien is er een aparte functie voor het klonen van stemmen als je wilt dat de content meer op je lijkt. Dus, hoe werkt deze tool? Maak gewoon een account aan en kies het gewenste tariefplan om te beginnen.

LOVO.ai
LOVO is de go-to-oplossing voor degenen die AI-spraakgeneratie voor hun bedrijf willen. Meer dan een miljoen makers zijn er dol op vanwege de meer dan 500 gevarieerde stemstijlen via Genny, de stemgenerator. Sterker nog, je kunt boeiende en menselijke radio-inhoud creëren met behulp van de meer dan 25 emoties en in minstens 100 talen. Maar het beste deel is toch wel de functie voor het klonen van stemmen. Neem eenvoudigweg je stem gedurende 10 seconden op en je beschikt over een AI-versie van je stem die precies op je lijkt. Dat is ideaal voor een radiostation, maar mogelijk ook voor een sprekersbureau en veel andere bedrijven.

Speechify
Als je simpelweg een AI-stemgenerator wilt die je tekst met een zo menselijk mogelijke stem voorleest, dan is Speechify je keuze. Of het nu een audioboek, e-mail, artikel, document of pdf is, de tool transformeert het in duidelijke en boeiende audio. Sterker nog, je kunt de leessnelheid ook tot 9 keer sneller verhogen. Gebruikers hebben ook toegang tot meer dan 100 realistische stemmen in meer dan 45 talen. De voice-overstudio geeft het een leuk tintje, vooral voor degenen die aangepaste radioprogramma-inhoud willen maken. Wat de tariefplannen betreft, kun je kiezen uit drie pakketten: Free, Speechify Premium en Speechify Audiobooks.

Play.ht
Wat het genereren van tekst-naar-spraak-spraak betreft, zijn er maar weinig tools die het beter doen dan Play.ht. Hier heb je toegang tot meer dan 900 stemstijlen die kunnen worden aangepast in elk van de meer dan 140 talen die de tool ondersteunt. Naast de tekst-naar-spraak-mogelijkheden, kun je je stem klonen met behulp van de betaalde add-on-tool voor hoogwaardige en meertalige uitvoer in enkele minuten. Benieuwd naar de prijzen? Welnu, het beschikt over vier tariefplannen, waaronder een freemium waar je de kans krijgt om te produceren.

 

Bericht delen