X lanceert eigen videodienst
woensdag 24 april 2024

X lanceert eigen videodienst

Het socialemediaplatform X van Elon Musk komt met een nieuw videoplatform. Daarmee wil het voormalige Twitter onder meer de concurrentie aangaan met YouTube.

Over de komst van de nieuwe dienst gaan al langer geruchten. X bevestigt die nu in een memo aan mogelijke klanten en partners, maar zegt nog niet wanneer het platform precies wordt gelanceerd. Wel is duidelijk dat de dienst ‘binnenkort beschikbaar moet zijn voor de meeste smart-tv’s’.

Musk heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij van X op termijn een ‘alles-app’ wil maken, waarin tal van diensten samenkomen. Gebruikers moeten via de app het nieuws kunnen volgen, kunnen chatten, video’s kunnen kijken, producten kunnen kopen en kunnen bankieren.

De stap naar video’s is voor X ook belangrijk omdat het door het vertrek van veel adverteerders nodig is om nieuwe inkomstenstromen te vinden. Op X zelf worden nu ook al veel filmpjes bekeken. In de afgelopen dertig dagen telden al die bekeken filmpjes volgens het bedrijf op tot zo’n 23 miljard beeldminuten.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen