BMplus

BMYoung Events

Ook dit jaar organiseerde BMYoung de Creative Cup, deze keer op 5 oktober tijdens Dutch Media Week in Beeld & Geluid.

(Media)studenten of jonge mediamakers op persoonlijke titel mogen tijdens de Creative Cup hun idee voor een televisieformat, YouTube-serie, podcast, radioshow of andere mediaproductie pitchen aan een zeer deskundige jury.

Dit jaar deden 14 teams mee. De jury bestond uit Paul Römer van Talpa Network, Ralph de Beurs van RTL Nederland, Suzanne Kunzeler van BNNVARA, Mascha van Erven van Disney+ en Jacomien Nijhof van Amazon Prime Video. Bekijk hier wie als winnaars uit de bus kwamen.

Rutger van Hulst is BMYoung Mediatalent van het Jaar
Filmmaker Rutger van Hulst is verkozen tot BMYoung Mediatalent van het Jaar. Het was de vierde keer dat deze prijs namens het jongerenplatform van BM (Broadcast Magazine) werd uitgereikt. Van Hulst kreeg de bijbehorende oorkonde tijdens de Dutch Media Week in Beeld & Geluid uit handen van Paul Römer, Raad van Bestuur/MD RTV & Social bij Talpa Network.

Van Hulst werd genomineerd door zijn collega-producent Gido Krom met de volgende motivatie: ‘Rutger is een maker met drive voor realistische fictie en studeerde dit jaar af als regisseur met een film gebaseerd op zijn waargebeurde verhaal. Rutger verloor vorig jaar op 21-jarige leeftijd beide ouders bij een bootongeluk in Friesland. Na hun overlijden merkte hij dat in zijn omgeving en over het algemeen vrij weinig tot niet wordt gepraat over de dood totdat het einde nadert of er een specifieke aanleiding voor is. Door wat hem was overkomen, besloot Rutger zijn verdriet om te zetten in een missie om het taboe rond om het bespreken van rouw en dood aan te pakken.’

‘Dit deed hij met de korte speelfilm Mijn ouders wonen op Jupiter, de eerste film die hij regisseerde en schreef. En met succes. De film genereerde veel media-aandacht wat leidde tot interviews met het AD, RTL Nieuws, een bezoek in de studio bij RTV Rijnmond en hij schoof aan bij Op1. Na de feestelijke première in Tuschinski werd de film vervolgens gedistribueerd in geselecteerde Pathé-bioscopen Ik zou Rutger graag willen nomineren voor zijn inzet voor het maatschappelijke doel. Het is bewonderenswaardig hoe hij zijn verdriet wist om te zetten in deze film.’

Matchmaking Sessies
De BMYoung Talent Day startte met BMYoung Matchmaking Sessies. Tien mediabedrijven, van Skyhigh TV tot EMG en van EO tot KRO-NCRV, waren bij deze twee uur durende talentenzoektocht betrokken. Het is een speeddate bijeenkomst, mede geïnitieerd door Mediastages, die aansprekende organisaties uit het werkveld aan stage zoekende studenten en jonge professionals koppelt. Geen pittige pitches, maar een bliksemsnelle kennismaking van zeven minuten waar mogelijk een klik ontstaat met de werkliefde van je leven. En daar kwamen tientallen gedreven kandidaten op af.

Matchmaking Sessies

De BMYoung Talent Day 2023 wordt gehouden op 5 oktober. Het is nu al mogelijk om een Mediatalent van het Jaar voor te dragen.

Bron: BM