S10 jarenlang gevolgd voor EO-documentaire over mentale problemen
woensdag 24 april 2024

S10 jarenlang gevolgd voor EO-documentaire over mentale problemen

In de documentaire S10-dat het goed blijft gaan met mij geeft de zangeres een openhartig en kwetsbaar inkijkje in haar leven. De documentaire wordt in mei uitgezonden tijdens de Europese Week van de Mentale Gezondheid.

Regisseurs Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis volgden Stien den Hollander, zoals S10 echt heet, onder meer tijdens haar optreden op het Eurovisie Songfestival in Turijn. Ook filmden de makers bij de 23-jarige zangeres thuis. Volgens de EO is het resultaat ‘een indringend en gevoelig portret van een jonge vrouw die in het oog van de storm haar carrière naar een hoger niveau tilt’.

De rode draad van de film zijn de mentale problemen waar S10 als puber mee worstelde. Ze belandde in verschillende jeugdinstellingen. “De gebeurtenissen uit die jaren draagt ze haar leven lang met zich mee”, zeggen Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis in een toelichting. “Terwijl haar roem steeds groter wordt, begint het verleden steeds meer aan haar te knagen. Steeds vaker stelt ze zichzelf de vraag of het erg is om je trauma’s weg te stoppen. Moet ze haar demonen confronteren, of kan ze dat niet aan?”

Naast de invloed van haar verleden, brengt de documentaire ook “de druk van media en publiek in beeld. Hoe is het om altijd naar zwarte bladzijden uit je verleden gevraagd te worden?” De makers hopen met de film “een groot thema van deze generatie” bespreekbaar te maken, namelijk het groeiende aantal jongeren dat kampt met mentale problemen.

S10-dat het goed blijft gaan met mij wordt woensdag 22 mei om 21.10 uur uitgezonden op NPO 3. De documentaire is vanaf maandag 20 mei te zien op NPO Start.

Bron: EO/BM
Foto: Marie Wynants/AVROTROS

Bericht delen