Streekredactie NH Gooi vindt vaste plek op LAB Mediaplein
zaterdag 7 oktober 2023

Streekredactie NH Gooi vindt vaste plek op LAB Mediaplein

De komende jaren worden de lokale omroepen in Nederland samengevoegd tot grotere en professionele publieke streekomroepen.

In de regio Gooi & Vechtstreek hebben de lokale omroepen NH Gooi en GooiTV in samenwerking met NH Media de handen ineengeslagen met de vorming van een gezamenlijke streekredactie. Zaterdag 7 oktober tijdens Dutch Media Week krijgt de streekredactie NH Gooi een vaste basis op LAB Mediaplein in Hilversum.

Journalisten van deze twee lokale omroepen en de regionale omroep gaan met elkaar samenwerken om het nieuws uit de regio Gooi & Vechtstreek te verslaan. Daarmee lopen de twee lokale omroepen vooruit op het kabinetsvoornemen.

Lourens Hogenbirk, voorzitter samenwerkende lokale omroepen: “We zijn er trots op dat we met elkaar deze stap kunnen maken. Veel nieuws en informatie zit tegenwoordig achter een betaalmuur of bereikt de mensen uit onze regio niet. Door de verdubbeling van menskracht op onze redactie kunnen we inzetten op de beste, meest betrouwbare en vooral openbare nieuwsbron voor iedereen.”

De streekredactie gaat werken vanuit LAB Mediaplein in winkelpassage Gooische Brink. De opening van deze nieuwe werkplek wordt om 14.00 uur verricht door Karin Walters, wethouder Media van de gemeente Hilversum en Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren. Om 14.45 uur starten de opnames voor de live-talkshow in de nieuwe STUDIO Mediaplein over de veranderingen in ons publieke omroepbestel en het belang van de vorming van streekomroepen. Zowel de opening als de talkshow zijn live te volgen via de televisiekanalen van NH Gooi en Gooi TV en via het radiokanaal van NH Gooi op 92,0 FM.

Samenwerkingspartners
De streekredactie werkt vanuit LAB Mediaplein en STUDIO Mediaplein in de passage Gooische Brink samen met Moos Productiehuis (stagebedrijf MBO College Hilversum), Bibliotheek Hilversum, Beeld & Geluid en Hilversummers.nl.

Bron: NH Media/BM

Bericht delen