Nachtzon Media produceert Het Vuur van de Friezen voor Omroep MAX
zondag 19 mei 2024

Nachtzon Media produceert Het Vuur van de Friezen voor Omroep MAX

Huub Stapel en Nynke de Jong gaan in de nieuwe vijfdelige MAX-serie Het Vuur van de Friezen op zoek naar de oorsprong van de Friese identiteit. Lang voor Nederland bestond, zwierven de Friezen langs de kusten van Europa.

Ze waren heer en meester op het water en er werd Fries gesproken van het noordelijkste puntje van Denemarken tot diep in België. De Friezen zijn gebleven, maar hun macht verdween. Hoe kon het Friese volk eeuwenlang zo’n invloed hebben? Het Vuur van de Friezen is te zien vanaf zaterdag 13 juli om 20.00 uur bij MAX op NPO 2. Bekijk hier de eerste beelden.

In vijf afleveringen van Het Vuur van de Friezen gaan Huub Stapel en journalist én geboren Friezin Nynke de Jong op zoek naar dit onbekende deel van onze vaderlandse geschiedenis: de invloed van de Friezen. De zoektocht naar de Friese ziel brengt hen vanuit Friesland naar de Lage Landen, Duitsland, Engeland en Italië.

Tijdens deze zoektocht ontdekken Huub en Nynke dat de oerelementen water, lucht, vuur, aarde en licht de Friezen hebben gevormd. Omgekeerd hebben ze deze elementen ook naar hun hand gezet. Het blijken de bouwstenen van het Friese bestaan te zijn. Het Vuur van de Friezen is een productie van Nachtzon Media.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Nachtzon Media

Bericht delen