De schaamte voorbij in KRO-NCRV serie Own It
maandag 13 mei 2024

De schaamte voorbij in KRO-NCRV serie Own It

De zesdelige KRO-NCRV serie Own it zet gênante verhalen in de schijnwerpers met een dosis humor. Kandidaten worden uitgedaagd om anoniem hun grootste blunder te delen aan een driekoppig panel, bestaande uit komieken Bugra Gedik, Daan van der Hoeven en Gavin Reijnders.

Lukt het de comedians om de schaamte bij de deelnemers weg te nemen, waardoor ze zichzelf durven te laten zien? Vanaf vrijdag 17 mei is er wekelijks om 16.00 uur een nieuwe aflevering van Own it op het YouTube-kanaal van NPO 3.

‘Weg met de schaamte, en hup met je gezicht het internet op’. Dit is het motto van het humoristische panel van Own it. Daan, Bugra en Gavin proberen elk schaamverhaal met humor en een vleugje creativiteit om te buigen naar iets positiefs. Niet alleen verhalen over poep, plas en XL-dildo’s; zo is er een amateurgoochelaar die een truc oefent op een vriend, maar hem per ongeluk neersteekt.

Een ‘kidnapping’ voor een bachelor party, die eindigt in een omsingeling met vijf politiewagens. Een ouderenzorgmedewerker die door een grote blunder het hele verzorgingshuis in rep en roer zet. Soms passeert ook een bekende Nederlander de revue, zoals goochel-legende Hans Kazan, die ooit letterlijk in een verstikkende situatie verzeild raakte.

Alle kandidaten vertellen hun grootste blunderverhaal achter een doek, waarbij je enkel hun silhouet ziet. De ene verteller durft na afloop wel uit de anonimiteit te treden en de ander niet, maar áltijd worden de gênante momenten omarmd met hilariteit en een open gesprek over menselijk falen. De verhalen worden visueel ondersteund met popart en auditief door de voice-over van presentatrice Roxanne Kwant.

Panel Own it
De drie comedians die deel uitmaken van het Own It-panel hebben diverse prestaties op hun naam staan. Gavin Reijnders was finalist van het Leids Cabaret Festival 2019 en winnaar van het tv-programma Ik Ga Stuk! (2022). Bugra Gedik is een bekend gezicht binnen de Comedytrain en winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2017). En tot slot Daan van der Hoeven, winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival (2017) en groot op TikTok.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: KRO-NCRV (Bugra Gedik, Gavin Reijnders en Daan van der Hoeven)

Bericht delen