Tuvalu Media maakt nieuwe reeks De Hofkar voor PowNed
woensdag 15 mei 2024

Tuvalu Media maakt nieuwe reeks De Hofkar voor PowNed

De Hofkar gaat weer de weg op. In aanloop naar de Europese verkiezingen op 6 juni stapt presentator Rutger Castricum weer achter het stuur van zijn taxi om Nederlandse politici, die een gooi doen naar een zetel in Brussel, mee te nemen voor een ritje.

Onderweg praat hij met hen over verkiezingsthema’s en hun persoonlijke leven. De Hofkar wordt vanaf maandag 27 mei uitgezonden om 22.10 uur op NPO 2. Vijf jaar geleden veroverde Frans Timmermans met de PvdA de titel van grootste Nederlandse partij in Europa. Wie gaat er nu met die eer strijken?

Is het de PVV, de combinatiepartij GroenLinks-PvdA of de VVD? Wat wordt het belangrijkste thema in de campagne: klimaat, vrijheid of migratie? Gaan we voor meer, meer, meer Europa, of juist voor minder, minder, minder? Vragen genoeg, nu nog de antwoorden van de dames en heren politici. In De Hofkar worden ze door Rutger stevig, kritisch, maar altijd met een knipoog aan de tand gevoeld.

In volgorde van uitzending stappen de volgende passagiers bij Rutger in de taxi: Anna Strolenberg & Reinier van Lanschot (Volt), Mohammed Chahim (GroenLinks-PvdA), Willemien Koning-Hoeve (CDA), Femke van der Meulen (NSC), Brigitte van den Berg (D66), Gerrie Elfrink (SP) en Malik Azmani (VVD).

De Hofkar is geproduceerd door Tuvalu Media en wordt vanaf maandag 27 mei uitgezonden op NPO 2. Andere uitzenddata zijn: woensdag 29 mei, donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei, zaterdag 1 juni, maandag 3 juni en woensdag 5 juni.

Credits
Opdrachtgever: PowNed
Productiebedrijf: Tuvalu Media
Producent: Remco van der Kruk, Emiel Neervoort
Regie: Andre van der Toorn, Christo Ruijs
Uitvoerend producent: Stephanie Maessen
Productieleiding: Lianne Jochems
Eindredactie: Andre van der Toorn
Redactie: Christo Ruijs
Productie: Agnes Stip
Camera: Stef van Dijk
Geluid: Noah van den Boogaard
Montage: Niels Dekker, Orly Nurany
Presentatie: Rutger Castricum
Vormgeving: Jeroen Burghout
Faciliteiten: Hoens Creative
Lengte: 12 minuten
Aantal afleveringen: 7
Locatie: Verschillende locaties
Gedraaid op: Sony F5
Datum eerste uitzending: 27 mei, 22.10 uur, NPO 2

Bron: PowNed/Tuvalu Media/BM
Foto: Anna Strolenberg, Reinier van Lanschot en Rutger Castricum

Bericht delen