Joes Brauers en Thomas Acda in dramaserie Bij Heldere Hemel
vrijdag 17 mei 2024

Joes Brauers en Thomas Acda in dramaserie Bij Heldere Hemel

Producent NL Film maakt bekend dat deze maand de opnames zijn gestart voor de vierdelige EO-dramaserie Bij Heldere Hemel waarin de nasleep van de vuurwerkramp in Enschede vanuit de perspectieven van meerdere fictieve personages wordt belicht.

In de serie is te zien hoe een jonge buurtagent (Joes Brauers), een rechercheur (Thomas Acda), de burgemeester (Peter Blok) en de baas van de vuurwerkonderneming (Katrien van Beurden) en diverse slachtoffers omgaan met de catastrofale ramp.

De serie is geschreven door Gouden Kalf-winnaar Philip Delmaar ( El Houb) en Gouden Kalf-genomineerde Edward Stelder (Hemel op Aarde) en is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ooggetuigenverslagen van voor, tijdens en na de vuurwerkramp, waarbij 23 doden zijn gevallen, honderden gewonden en meer dan 200 woningen werden verwoest. De regie ligt in handen van Gouden Kalf-winnaar Lourens Blok (Rampvlucht).

Lourens Blok: “In deze dramaserie richten we ons op het psychologische aspect van wanneer je controle probeert te behouden over de situatie. Elk personage probeert vanuit zijn eigen perspectief orde te scheppen in de chaos. Ze worstelen met de vraag naar hun aandeel in deze ramp. Hebben ze juist gehandeld? Ze kampen met gevoelens van schuld en schaamte. Ze voelen zich allemaal voor een deel verantwoordelijk voor het veroorzaakte lijden, ook al proberen sommigen dat stellig te ontkennen.”

Omdat de oorspronkelijke wijk Roombeek totaal vernieuwd is, vinden de opnames plaats op allerlei andere locaties in Nederland en deels in de studio waar met LED-technologie de verwoeste wijk virtueel wordt nagebouwd.

Bij Heldere Hemel wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met de EO en is mede mogelijk gemaakt door de Netherlands Film Production Incentive. De verwachting is dat de serie in de lente van 2025 bij de EO op NPO 1 wordt uitgezonden, dit is 25 jaar na de ramp.

Bron: NL Film/BM

Bericht delen