BNNVARA Academy zoekt beginnende mediamakers
donderdag 2 mei 2024

BNNVARA Academy zoekt beginnende mediamakers

Werk hard, droom groot, lach luid en kijk ver: dat is de BNNVARA Academy. Het is dé plek voor beginnende, ambitieuze mediamakers om het vak te leren en het meteen in de praktijk te brengen. Sinds 1 mei zijn de inschrijvingen voor de Academy (Audio en Video) 2024/2025 geopend.

Tijdens het leerwerktraject van de omroep worden talenten in een halfjaar klaargestoomd tot mediaprofessionals. BNNVARA is voor zowel audio (radio/podcast) als video (online/tv) op zoek naar redacteuren, producers, cameraregisseurs (camera, regie, montage) en allround makers die alle ins en outs van het vak willen leren, de tijd van hun leven willen hebben én willen bijdragen aan een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving.

BNNVARA zoekt creatieve talenten die vooruit willen, lastige onderwerpen willen onderzoeken en taboes willen doorbreken. Kandidaten kunnen zich tot en met 26 mei aanmelden via bnnvaraacademy.nl. Hier is ook alle praktische info te vinden over de toelating, vergoeding en duur van het traject.

Op zaterdag 8 juni vinden de audities plaats. Op deze dag mag een selectie van kandidaten zijn, haar of diens talenten laten zien aan professionals uit het vak. De meest gemotiveerde kandidaten worden toegelaten tot de BNNVARA Academy. Daar krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen tot volwaardige mediamakers, waarbij praktijkervaring en masterclasses hand in hand gaan. De talenten worden gedurende het hele traject begeleid door ervaren makers uit de eigen organisatie en gaan direct aan de slag om programma’s te maken voor radio en online.

BNNVARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Zowel voor als achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben vele makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Menig regisseur, redacteur, producer of cameraregisseur in Hilversum heeft de eerste stappen gezet bij de Academy. Daarnaast bracht het opleidingstraject programma’s voort als BOOS, Drugslab en Club Hub.

Meer info is te vinden op bnnvaraacademy.nl.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen