Final Cut Pro introduceert videobewerking met Live Multicam op iPad
dinsdag 7 mei 2024

Final Cut Pro introduceert videobewerking met Live Multicam op iPad

Apple heeft Final Cut Pro voor iPad 2 geïntroduceerd, met flinke updates waarmee je de mogelijkheden van de nieuwe iPad Pro maximaal benut. Met Live Multicam in Final Cut Pro voor iPad 2 verandert iPad in een productiestudio met meerdere camera’s: je kunt tot vier devices tegelijkertijd aansluiten en vanuit één centrale plek een preview van de beelden bekijken.

Zo verloopt je shoot een stuk sneller. De drijvende kracht achter de Live Multicam-feature is Final Cut Camera, een nieuwe iPhone- en iPad-app voor video-opnamen waarmee je devices draadloos kunt aansluiten en op afstand elke afzonderlijke opname kunt aanpassen met professionele regelaars.

Final Cut Camera is ook als losstaande opname-app op iPhone en iPad te gebruiken. Met ondersteuning voor externe projecten en de snelle Thunderbolt-aansluiting op iPad Pro heb je de flexibiliteit om projecten direct vanaf een externe schijf te bewerken. De nieuwe iPad Pro met de M4-chip biedt goede mogelijkheden voor het editen en afwerken van projecten in Final Cut Pro, denk aan nog sneller zware tijdlijnen renderen, kleuren corrigeren en verschillende effecten toepassen.

Final Cut Pro voor iPad 2 bevat verder een grotere hoeveelheid aanpasbare content om bijzondere projecten te creëren en video’s te bewerken. En met de nieuwe Apple Pencil Pro is er meer mogelijk in Live Drawing, zoals knijpen en draaien.

Bron: Apple/BM

Bericht delen