Canon komt dit jaar met EOS R1
woensdag 15 mei 2024

Canon komt dit jaar met EOS R1

Canon Inc. kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de EOS R1 – een full-frame systeemcamera, en tevens Canon haar eerste topmodel voor het EOS R System met RF-vatting, die in 2024 op de markt komt.

De EOS R1 is een systeemcamera voor professionals die gebruik maakt van de allernieuwste technologie van Canon en die topprestaties combineert met de duurzaamheid en betrouwbaarheid van een topmodel.

Deze camera zal de prestaties van zowel foto’s als video’s sterk verbeteren (in vergelijking met de EOS R3) en voldoet aan de hoge eisen van professionals in de frontlinie van een breed scala aan vakgebieden, waaronder sport, nieuwsreportages en videoproducties. De camera maakt gebruik van de nieuw ontwikkelde beeldprocessor DIGIC Accelerator in aanvulling op de reeds bestaande DIGIC X-processor.

Het nieuwe beeldverwerkingssysteem, dat bestaat uit deze processors en een nieuwe CMOS-sensor, maakt het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens met hoge snelheden te verwerken en levert nooit eerder vertoonde verbeteringen op het gebied van autofocus (AF) en andere functies.

Bron: Canon Nederland/BM

Bericht delen