Cees Jan Faber neemt afscheid als CEO van Faber Audiovisuals
dinsdag 7 mei 2024

Cees Jan Faber neemt afscheid als CEO van Faber Audiovisuals

Na bijna een kwart eeuw aan het roer vertrekt Cees Jan Faber per 1 juni 2024 als CEO van Faber Audiovisuals. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de Europese audiovisuele branche. Ongeveer 200 medewerkers in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk voorzien de meest prestigieuze evenementen dagelijks van high-end audiovisuele oplossingen.

Cees Jan nam in 2001 het familiebedrijf van zijn ouders over. Destijds telde het bedrijf slechts vier personeelsleden, maar onder leiding van Cees Jan groeide Faber uit van een regionale speler tot een marktleider in Europa. Zijn streven is altijd geweest om klanten volledig te ontzorgen, door het leveren van de beste kwaliteit, zowel qua materialen als qua mensen. Deze combinatie bleek succesvol.

In 2014 verkocht Cees Jan zijn aandelen aan de Amerikaanse NEP Live Events Group. Onder de vleugels van NEP wist Cees Jan het bedrijf elk jaar verder te laten groeien. Door diverse overnames en organische groei zette hij Faber als sterk merk in de Europese markt.

De dagelijkse leiding van het bedrijf zal voorlopig worden waargenomen door Johan Akkerman (CFO), met ondersteuning van het huidige managementteam. Cees Jan is ervan overtuigd dat zijn team met dezelfde toewijding als voorheen de klanten van dienst zal zijn.

Enorm trots
“Onze gezamenlijke reis is een buitengewone ervaring geweest”, zegt Cees Jan. “Ik ben niet alleen enorm trots op het succes, maar ook op de manier waarop we dat als team bereikt hebben. Het vraagt veel van een organisatie om een klein bedrijf elk jaar fors te laten groeien tot de huidige omvang. Team Faber is van een uitzonderlijk hoog niveau. Een team van harde werkers met een nuchtere houding – professionals die altijd gaan voor het beste resultaat.”

“Vanzelfsprekend is het een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven om het familiebedrijf en dit fantastische team achter te laten. Toch denk ik dat dit het juiste moment is om te vertrekken. Het bedrijf staat er beter voor dan ooit en alles is strak georganiseerd. Het team kan nu zelfstandig de toekomst tegemoet treden. Ik heb er voor mijn gevoel alles uit gehaald en daarom voelt dit als het juiste moment om deze stap te zetten en tijd vrij te maken voor andere ambities.”

“Naast een welgemeend dankjewel aan mijn team, wil ik ook al onze klanten en relaties bedanken voor hun vertrouwen in de afgelopen 25 jaar. Het was een fantastisch avontuur, hartelijk dank allemaal!”

Bron: Faber Audiovisuals/BM

Bericht delen