Presentator en oud-voetballer Frank Kramer overleden
woensdag 2 december 2020

Presentator en oud-voetballer Frank Kramer overleden

Presentator, oud-voetballer en sportcommentator Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden, meldt sportverslaggever en zijn biograaf Philip Kooke op Twitter.

Kramer werd afgelopen vrijdag op zijn eigen verjaardag onwel, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De voetbalcommentator had twee jaar geleden zijn laatste uitzending op Eurosport, waarin hij over van alles praatte behalve over de inhoud van de wedstrijd zelf. Dit kwam volgens Kramer voort uit “irritatie en rancune”.

De oud-voetballer vond het “een beetje irritant” dat hij steeds minder programma’s en wedstrijden kreeg. “Ik wilde er met een knaller uitgaan. Nou, dat is gelukt”. Kramer was 25 jaar in dienst bij Eurosport en zag zijn eigen takenpakket op het einde slinken.

Kramer werd vooral na zijn voetballoopbaan bekend, onder meer als presentator van verschillende spelshows. Zo presenteerde hij programma’s als Hints en Boggle en was hij gastheer in De Frank Kramer Show. In de jaren ’70 scoorde hij met de gelegenheidsband Full House een Top 40-hit met het nummer Standing on the inside, een cover van Neil Sedaka.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen