MAX viert zestigjarig artiestenjubileum André van Duin
vrijdag 17 mei 2024

MAX viert zestigjarig artiestenjubileum André van Duin

Al zes decennia lang steelt André van Duin de harten van het Nederlandse publiek. Als komiek, zanger, presentator en entertainer heeft hij een ongeëvenaard oeuvre.

Er zijn nauwelijks mensen in Nederland te vinden die hem niet kennen van zijn vele typetjes, televisieprogramma’s, theatershows en onvergetelijke liedjes. MAX viert het zestigjarig artiestenjubileum van André van Duin met een zesdelige serie en een uniek concert. Later dit jaar te zien bij MAX op NPO 1.

Dit najaar komt MAX met een zesdelige serie over André van Duin. De afleveringen staan in het teken van alle facetten die de rijke en succesvolle carrière van Nederlands meest geliefde komiek hebben opgeleverd. In een vrolijk studioprogramma zien we de beste fragmenten uit André’s brede carrière. Prominente gasten delen hun ervaringen en favoriete momenten.

Zij trakteren de kijker – uit eerste hand – op de achtergrondverhalen bij de fragmenten die in het collectieve geheugen gegrift staan. Een programma waarin de lach ruim baan krijgt. Want of het nou door een sketch in het theater is, als Meneer Wijdbeens op report, in de tent bij Heel Holland Bakt of op welke andere plek dan ook: al zestig jaar laat André Nederland lachen.

En er is meer. Ter gelegenheid van het jubileum van André van Duin registreert MAX een bijzonder concert in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, waarbij zijn muzikale oeuvre wordt geëerd. Met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (met initiatiefnemer Mike Schäperclaus) op het podium, komen alle hits van André voorbij.

Samen met verschillende Nederlandse artiesten – Richard Groenendijk, MEAU, Veldhuis & Kemper, Danny Vera, Simone Kleinsma, Jeangu Macrooy, Francis van Broekhuizen, Karin Bloemen en Gerard Cox – speelt het orkest de mooiste, grappigste en meest geliefde nummers uit de muzikale schatkist van André van Duin.

Van Het Pizzalied, Er staat een paard in de gang, Het Dorp en Heb ik vandaag al gezegd dat ik van je hou tot La Bohème. Een prachtig eerbetoon aan de man die Nederland zoveel evergreens heeft gebracht en die tijdens het concert uiteraard zelf in de zaal zit. Op dinsdag 25 juni wordt het concert opgenomen, de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen