Diede in ’t Veld nieuwe partner en producent bij 2CFILM
zaterdag 23 september 2023

Diede in ’t Veld nieuwe partner en producent bij 2CFILM

Vanaf nu vormt Diede in ’t Veld naast producent Edvard van ’t Wout het managementteam van 2CFILM. In ’t Veld neemt als producent de creatieve verantwoordelijkheden op zich en gaat zich toeleggen op de ontwikkeling en de begeleiding van de projecten.

Edvard van ’t Wout, partner en producent: “De ervaring en kennis van Diede sluiten volledig aan bij 2CFILM. Zijn vaardigheden, waaronder de regie van een aantal succesvolle speelfilms (Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, Silverstar), laten zien dat hij dezelfde passie deelt en ik ben dan ook erg enthousiast over zijn komst.”

Diede in ’t Veld over zijn toetreding: “Deze samenwerking is voor mij een uitgelezen kans om mezelf verder te ontwikkelen en de mogelijkheid aan te grijpen om het aandeel van publieksfilms en -series in de markt te vergroten.”

Diede in ’t Veld heeft zijn regieopleiding in New York genoten en heeft uiteenlopende functies bekleed op zowel zakelijk als creatief gebied binnen de commercial-, tv- en filmindustrie (Dept Agency, The Resolutes). In ’t Veld is daarnaast gastdocent geweest aan diverse acteer- en filmopleidingen (Amsterdam Film School, Dutch Filmers Academy). Zijn missie is dan ook om naast gevestigde namen, ook jong aanstormend talent de kans te geven om films en series te ontwikkelen en te maken voor hun eigen generatie.

Met de komst van In ’t Veld breidt 2CFILM de slate van bioscoopfilms uit met een aantal dramaseries en familiefilms. Dit is onderdeel van de nieuwe strategie, waarmee 2CFILM haar aanbod wil gaan verbreden en ook met uitdagende genres zoals horror- en actiefilms een groot publiek wil gaan bereiken. Hierbij zijn actuele maatschappelijke thema’s altijd het uitgangspunt.

De opnamen van 2CFILM’s nieuwste filmproductie Buenas Chicas gaan in oktober van start. De release van de komedie Expeditie Cupido staat gepland in het voorjaar van 2024.

Edvard van ’t Wout is een Nederlandse producent van films een televisieseries. Sinds 1998 is hij actief in de media en entertainmentindustrie en in 2013 richtte hij productiemaatschappij 2CFILM op. In 2013 was hij producent van de eerste second screen film APP, een ware noviteit in de wereld van de internationale cinema. Het commerciële succes van de romantische komedie Hartenstraat (2014) bewees zijn visie op het ontwikkelen van efficiënt geproduceerde, high-concept speelfilms. Hierna produceerde hij tientallen Nederlandse speelfilms, waarvan vele een gouden film status hebben behaald, waaronder Hartenstraat, De Film van Dylan Haegens, Casanova’s, Jack Bestelt een Broertje en Silverstar.

Bron: 2CFILM/BM

Bericht delen