Dinsdag 16 januari 2018

EVA start met proefuitzendingen

Omroep EVA is deze week gestart met proefuitzendingen via radio. De uitzendingen zijn te ontvangen via de ether op FM 105.2 MHz. De stichting Mediagroep Eemland, Vallei en Amersfoort (EVA) is bij besluit van het Commissariaat voor de Media per 20 september 2011 aangewezen als nieuwe lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Amersfoort en Leusden.

Eind november is aan EVA de ‘vergunning tot gebruik frequentieruimte’ toegekend door Agentschap Telecom en is de frequentie FM 105.2 MHz uitgegeven voor de EVA radio-uitzendingen via de ether. Twee enorme 50-tons mobiele hijskranen moesten er aan te pas komen om, in de stromende regen, de antennes op de mast te kunnen plaatsen, maar na enkele uren hard werk konden de proefuitzendingen via de ether starten. De proefuitzendingen zullen enkele weken duren, waarna stapsgewijs de reguliere uitzendingen kunnen starten.

EVA verzorgt inmiddels al negen maanden lokale video-items voor Amersfoort en Leusden via de eigen website en als video on demand bij glasvezelproviders die het Glashart Media-pakket afnemen. Er lopen aanvragen voor de doorgifte van een televisiekanaal bij Ziggo en Glashart. Deze bedrijven zijn druk doende om dit zo spoedig mogelijk te realiseren.

Bron: Stad Amersfoort

Bericht delen