Dit Was De Radio: Gijs Staverman weg bij NPO Radio 2
dinsdag 23 april 2024

Dit Was De Radio: Gijs Staverman weg bij NPO Radio 2

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio. Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps.

Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 161:
Wéér verlaat een prominente dj NPO Radio 2. Dit keer is het Gijs Staverman. Zelf laat hij nog weinig los over zijn overstap, naar (hoogstwaarschijnlijk) Radio 10.

Voor Ruud de Wild is het aankomende vertrek van zijn NPO Radio 2-collega Gijs Staverman aanleiding voor hilarische radio. Hij is er een hele week nogal druk/geschokt/blij mee.

Gordon zegt dat ie in gesprek is met een zender om weer radio te gaan maken. Maar waar dan? En zit iemand überhaupt nog op Goor te wachten?

Rob ‘van de radio’ Janssen is terug op 3FM. De ochtendshow viel hem te zwaar, maar op de vrijdag is hij weer helemaal in zijn element met de Vrijdag Vuurwerk Show. We luisteren naar wat hoogtepunten uit de eerste aflevering.

Rob Stenders wilde geen reclameblokken op de halve uren in zijn middagshow op Radio Veronica. Een conflict met de directie hierover liep hoop op. De oplossing: reclameblokken van maximaal één minuut. Voor de zender een héle dure oplossing. Of ligt het toch anders…?

Een paar maanden geleden ging EO-presentator Tom Herlaar met pensioen. Maar net als Andries Knevel vindt ook hij onderdak bij het christelijke Groot Nieuws Radio. Wat gaat hij daar doen?

Feyenoord beleeft een topseizoen. Naast de KNVB-beker wonnen de Rotterdammers ook met een mega-score van 6-0 van Ajax. Op Radio Rijnmond gingen commentatoren Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg daarom terecht compleet uit hun dak, wat heerlijke radio overleverde.

In het Blooperblokje horen we onder andere Felix Meurders, Angela Groothuizen, Bart van Leeuwen, Andrew Makkinga en Mischa Blok.

Syb vond weer verbindingsproblemen op Radio 1 (goh) en ha-aa-aa-aa-per-per-pert vrolijk voort. Plus een nuttige waarschuwing voor phishing.

De slotwoorden zijn voor Bram Lieftinck. Hij is presentator bij Radio509, een station voor mensen met een visuele beperking. De studio van deze zender was enige tijd ook de opnamestudio van deze podcast. Radio509 zit financieel in zwaar weer en kan steun gebruiken. Een donatie is daarom welkom via: Red.Radio509.nl.

In de exclusieve bonusshow voor vrienden van de show:
De radiozender van ondernemer Joost Zuurbier die de FM-plek kocht waar KINK op heeft geaasd zond de afgelopen maanden uit onder de naam Radio4All. Vandaag is dat voor het laatst. Vanaf morgen heet de zender YourSafeRadio. We bespreken de achtergronden en luisteren nog even naar wat programma’s.

In de Fake News Show draait het om echt versus nepnieuws en het herkenen daarvan. Leuk en leerzaam onderwerp, maar levert het ook leuke radio op?

Opvallend genoeg volgt na dat programma een hiphop-show van Lange Frans, de gevallen rapper die zelf menig maal fake news rondpompte! Nou ja!

Wereldster Taylor Swift heeft sinds vrijdag een nieuwe plaat uit. Maar Domien Verschuuren krijgt ‘m een dag eerder al in handen. Dat bracht ‘m voor een groot dilemma waar ie z’n luisteraars op Qmusic deelgenoot van maakt. Hoe gaat de muzieksector om met het lekken van nieuwe muziek?

Tot slot natuurlijk Bonusbloopers, dit keer van onder andere Rob ‘van de radio’ Janssen, Astrid Kersseboom en Mieke van der Weij. Om de bonusshow te horen ga je naar Vriendvandeshow.nl/Radio.

Bron: Dit Was De Radio/BM

Bericht delen