Omroep WNL lanceert podcast met oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen
dinsdag 27 juni 2023

Omroep WNL lanceert podcast met oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen

Hoe is het werk als oorlogsverslaggever en welke keuzes maak je tijdens je reis door oorlogsgebied? Het zijn vragen die Hans Jaap Melissen regelmatig krijgt en nu beantwoordt tijdens zijn reis door Oekraïne.

Voor Omroep WNL maakt Hans Jaap deze week dagelijks een audiodagboek van zijn belevenissen, indrukken en waarnemingen in Oekraïne. In de eerste aflevering van Dagboek van een oorlogsverslaggever reist Hans Jaap van Lviv naar Kyiv en merkt dat de Oekraïners een normaal leven proberen te leiden.

Maar in het dagelijkse beeld ontbreken veel jonge mannen. En het luchtalarm doorsnijdt regelmatig de schijnbare rust. “Ga naar de schuilkelder, word niet overmoedig”, schalt een engelstalige stem door het hotel waar Melissen verblijft.

Dinsdag is de oorlogsverslaggever onderweg naar Zaporizja, de plek waar de grootste kerncentrale van Europa staat. En waarvan Oekraïners vrezen dat die wordt vernietigd door de Russen. Wat Hans Jaap daar aantreft? En morgen tijdens zijn volgende reis? Dat is ook voor hem onduidelijk. De oorlogssituatie dicteert elke dag weer zijn reis en dagboek.

Dagboek van een oorlogsverslaggever is een podcastserie van Hans Jaap Melissen voor Omroep WNL. Elke avond verschijnt er een nieuw dagboek. De serie is te vinden op NPO Luister of op je favoriete podcastapp.

Bron: WNL/BM

Bericht delen