Je favoriete serie streamen tijdens je vakantie
vrijdag 14 juli 2023

Je favoriete serie streamen tijdens je vakantie

Ga je binnenkort op vakantie en krijg je al buikpijn bij het idee dat je een week of zelfs langer je favoriete serie moet missen? Dan is dat helemaal nergens voor nodig. Wist je namelijk dat er allerlei handige manieren zijn, waarop je ook tijdens je welverdiende vakantie kunt genieten van je favoriete serie?

Vooral in de huidige tijd, waarin we alles online kunnen doen, is het streamen van films en series natuurlijk mateloos populair. Waar het jaren geleden begon met Netflix, hebben ook grootmachten Amazon en Disney zich hierbij aangesloten. In Nederland kennen we daarnaast natuurlijk ook nog Videoland. Mogelijkheden genoeg dus om te kunnen streamen, maar hoe doe je dat wanneer je bijvoorbeeld in het zuiden van Spanje zit?

Downloaden van je series of film
Een handige manier om je favoriete series bij te houden tijdens je vakantie is door ze van tevoren te downloaden. Veel populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ bieden nu de mogelijkheid om afleveringen en films op je apparaat op te slaan. Dit betekent dat je ze kunt bekijken zonder internetverbinding. Vooral handig wanneer je een flink eind in de auto moet zitten. Stel je gaat een auto huren op Malaga Airport, zodat je niet op de bus hoeft te wachten, dan is de kans groot dat wanneer je met de kinderen bent, de kinderen het inmiddels helemaal zat zijn. Hoe handig is het dan om ze een tablet in de handen te kunnen ‘drukken’ met hun favoriete serie, zodat ze nog even een uurtje rustig blijven.

Streamen via een VPN
Vind je het niet handig om te downloaden of wil je gewoon overal en altijd alles kunnen zien? Dan is het handig om een VPN te gebruiken. Een Virtual Private Network (VPN) stelt je in staat om verbinding te maken met servers over de hele wereld en je IP-adres te verbergen. Dit betekent dat je toegang hebt tot de inhoud van je favoriete streamingdiensten, zelfs wanneer deze normaal gesproken niet beschikbaar zijn in het land waar je op vakantie bent. Dus stel je bent in Spanje, dan kun je je IP zo instellen, dat het lijkt alsof je gewoon in Nederland bent, waardoor je dus alles kunt zien op bijvoorbeeld Videoland, terwijl je aan de Spaanse Costa ligt.

Zorg voor een goede verbinding
Niets is zo vervelend als te moeten kijken naar een serie die iedere paar minuten vastloopt. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, is downloaden natuurlijk een voor de hand liggende optie. Omdat niet iedereen hierop zit te wachten en ook het gebruik van internet in de EU volledig is vrijgegeven, biedt dit ook de mogelijkheid om te kunnen streamen via je 4 of 5G verbinding. Belangrijk is wel dat je kijkt of je voldoende data hebt, bij voorkeur onbeperkt. Zo hoef je niet bang te zijn dat je snelheid wordt afgeknepen of je een flinke rekening krijgt. Belangrijk is wel dat je je ook realiseert dat de kans bestaat dat verbinding op bepaalde plekken in het buitenland wat minder is.

Bericht delen