Meindert Landsmeer
Partner 3Rivers, interim directeur Media KRO-NCRV
2020 - week 06

Kleine stapjes zijn belangrijker dan grote

Vaak wachten we op de big bang, op grote, meeslepende veranderingen. Het zijn echter de kleine stapjes in de goede richting die gewaardeerd moeten worden. Begin, in plaats van maar eindeloos te plannen naar die ene grote stap die nooit gezet gaat worden.

Later op de dag een afspraak met Sander de Kramer. Hij is als geen ander het voorbeeld hiervan met zijn fantastische werk in Sierra Leone, waarvoor hij de prestigieuze Four Freedoms Award gaat ontvangen. Begin, maar wel met het doel voor ogen.
In het verlengde hiervan ligt de dramadriehoek, voor het eerst beschreven door Karpmann. Iedereen, zeker in de media, is op zoek naar drama en emotie. Het zijn van de redder is zo’n fenomeen. Hoe fijn is het niet als je iemand helpt of iets voor iemand oplost.

Hier ligt een enorme valkuil voor iedere mediadirecteur. Zelf de zaken willen aanpakken, zelf nodig zijn om verder te komen. Als het lukt, ben je de grote redder. Applaus is je deel. De organisatie komt echter niet verder. En niet onbelangrijk: jij bent dan de maat der dingen. Jouw kwaliteit is het hoogst haalbare. Geef geen vis, maar geef een hengel.
Kleine stapjes gelden ook voor het omvormen van de organisatie in lijn met doelstellingen. Bij KRO-NCRV staat inclusie in de context van samenleven hoog in het vaandel. Het Ministerie van Gehandicaptenzaken is belangrijk om dit onder de aandacht te brengen. Nu nog verder inbedden in onze positionering, de organisatie en onze content. Hoeft weer niet groots, maar iedere kleine stap helpt.

Meindert Landsmeer
Partner 3Rivers en Interim directeur Media KRO-NCRV

De week van Meindert Landsmeer

Partner 3Rivers, interim directeur Media KRO-NCRV
2020 - week 06