Meindert Landsmeer
Partner 3Rivers, interim directeur Media KRO-NCRV
2020 - week 06

Het is moeilijk iets makkelijk te maken

Fascinerend om te zien hoe vaak simpele dingen nodeloos complex worden gemaakt. Powerpoint ‘decks’ van tientallen pagina’s moeten de indruk geven dat er hard gewerkt is en veel is onderzocht.

De echte klasse is echter als op één of twee pagina’s wordt samengevat waar de kern ligt. Dit lijkt eenvoudig, maar is vele male moeilijker dan nog tien extra sheets produceren. Ook bij KRO-NCRV is het een hele klus focus aan te brengen. Veel initiatieven, veel energie. Veel mitsen, maren, bedenkingen.
De grote krachttour wordt om daar tot de kern door te dringen, rekening houdend met de omgeving. Less is more. Belangen van KRO-NCRV in lijn met die van andere publieke omroepen. Samen streven naar een goede publieke omroep, maar ook herkenbaar willen zijn.
Creativiteit moet in alle opzichten worden aangewend om dit te realiseren. Vandaag aanschuiven bij verschillende creatieve overleggen en een Bila met ons hoofd innovatie, Femke Hesemans. Goede ideeën gebaseerd op onze uitgangspunten, helder en eenvoudig maken, oog hebben voor het belang van NPO en anderen.

Meindert Landsmeer
Partner 3Rivers en Interim directeur Media KRO-NCRV

De week van Meindert Landsmeer

Partner 3Rivers, interim directeur Media KRO-NCRV
2020 - week 06