Article header image

Vrouwenzender TLC van start

Discovery Networks lanceert vandaag de vrouwenzender TLC. Vanaf 18.00 uur maakt de avondprogrammering van Animal Planet plaats voor de nieuwe zender. Discovery-topman Jochem de Jong: “We beginnen maandag met één kijker, maar onze aspiraties zijn wel iéts groter.” TLC krijgt een landelijke dekking in zowel het analoge als digitale basispakket. “Dat betekent dat we vanaf maandag zijn te ontvangen in zeven miljoen huishoudens,” aldus de strijdlustige De Jong.

TLC wordt een concurrent voor NET 5 en RTL 8. De zender kan gebruik maken van de ‘bibliotheek’ van moederbedrijf Discovery Networks, dat jaarlijks een miljard dollar investeert in nieuwe programma’s. “We zetten TLC niet neer als margezender. We gaan hard knokken om elke kijker. Hilversum slaapt in de zomer, dus dit is een uitstekend moment voor een overval.”

De Jong wil TLC verankeren in het kijkgedrag bij vrouwen. “Ik wil dat de vrouw zich betrokken voelt bij de zender. We gaan programma’s brengen die dicht bij de eigen belevingswereld staan. Series over zelfstandige vrouwen die eigen bedrijven oprichten of voor een andere belangrijke beslissing in hun leven staan. Maar de nadruk ligt op entertainment, op lekker eten, mode en talkshows. Daarnaast starten we snel met het produceren van specifiek Nederlandse content. Je moet bij TLC het gevoel hebben dat je thuis komt.”

Bron: Discovery Networks

Bericht delen