Voormalig NCRV-voorzitter Ton Herstel overleden
dinsdag 9 april 2019

Voormalig NCRV-voorzitter Ton Herstel overleden

Ton Herstel, de voormalige voorzitter van de NCRV, is overleden. Hij bekleedde de functie in de periode 1989 tot en met 1997.

Ton Herstel was jurist en werkte lang bij het Openbaar Ministerie. Herstel was een voorzitter die contact zocht met de programmamakers en zelf ook te zien was in programma¹s. Onder zijn leiding zocht de NCRV de samenwerking op met andere publieke omroepen, zoals in 1990 toen de actualiteitenrubrieken Achter het Nieuws (VARA), Hier en Nu (NCRV), Tijdsein (EO) en Brandpunt (KRO) hun programma’s begonnen te presenteren vanuit een gezamenlijke actualiteitenstudio.

Herstel was ook een van de krachten achter de samenwerking met AVRO en KRO en eind juli 1991 tekenden AVRO, KRO en NCRV een intentieverklaring tot nauwere samenwerking: de AKN-omroepen. Ook werd er programmatisch vlak meer samengewerkt. Onder de leiding van Herstel werd mr. Frank Visser bij de NCRV binnengehaald. Visser was een ontdekking van hem. Ton Herstel was een betrokken voorzitter met oog voor de makers en hun programma’s, voor mensgerichtheid en de maatschappelijke betrokkenheid van de NCRV.

Hij is ook ruim vijftien jaar nauw betrokken geweest bij de Raad voor de Journalistiek.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen