Woensdag 17 januari 2018

RTL maakt programmering voor komende seizoen bekend

In het EYE Filmmuseum in Amsterdam heeft RTL Nederland woensdag de programmering van de televisiezenders in het komende seizoen bekend gemaakt. Hieronder een korte samenvatting.

Zaterdag 14 oktober begint op RTL 4 Oh, Wat Een Jaar. In deze ‘retrotainmentshow’ gaat presentatrice Linda de Mol samen met captains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge naar een jaar dat achter ons ligt. Dat doen ze aan de hand van nostalgische fragmenten en muziek.

De Mol is ook te zien in vier nieuwe afleveringen van Story of My Life. Actrice Victoria Koblenko en haar vriend Evgeniy Levchenko doen mee. Ook Carlo Boszhard en zijn partner Herald en Winston Gerstanowitz en zijn vrouw Renate Verbaan hebben zich laten strikken. 

Nicolette Kluijver, Bridget Maasland en Miljuschka Witzenhausen gaan de weekendeditie van RTL Boulevard voor hun rekening nemen. Vanaf volgende week presenteren zij tijdens het weekend het showbizzprogramma. Beau van Erven Dorens, Ruben Nicolai en Peter van der Vorst blijven van maandag tot en met vrijdag verantwoordelijk voor de afleveringen. 

Peter van der Vorst werkte twee jaar aan de gloednieuwe serie Onschuldig?! waarin hij mensen portretteert die ten onrechte veroordeeld werden voor een misdrijf.

In Vermoord in het Buitenland gaat misdaadjournalist John van den Heuvel samen met zijn team naar verre buitenlanden om nabestaanden van vermoorde Nederlanders bij te staan.

Van den Heuvel duikt ook in de wereld van de motorbendes in de nieuwe documentaire Motorbendes onder vuur, die te zien zal zijn op het online platform Videoland. RTL belooft nog meer eigen documentaires te brengen, die speciaal voor Videoland worden gemaakt.

Angela Schuif speelt de hoofdrol in het drama Meisje van Plezier, die op Videoland te zien is. Verder brengt RTL komend seizoen op Videoland een derde reeks van de serie Nieuwe Buren, krijgt Suspects een tweede seizoen en komt er een nieuw seizoen van Nieuwe Tijden uit op het on demand-platform.

Chantal Janzen heeft vanaf eind oktober een eigen personalityshow onder de titel &Chantal, waarin ze ook zingt en acteert. In de show ontvangt ze bekende en onbekende gasten en deelt ze met de kijker haar blik op de wereld. Iedere show heeft een thema.

Voormalig Jakhals Frank Evenblij maakt voor RTL 7 het programma Shirtje Ruilen, waarin hij op zoek gaat naar de verhalen achter de kledingstukken van profvoetballers.

Het Britse programma The Lie Detective krijgt een Nederlandse variant. Hierin leert een deelnemer te liegen, onder begeleiding van een expert. De show is vanaf november te zien op RTL 5.

In Celebrity City Trip neemt een bekende Nederlander een willekeurige BN’er mee op reis. Rick Brandsteder gaat op reis naar Kopenhagen met zangeres Ryanne van Dorst. Andere BN’ers die aan elkaar gekoppeld worden zijn Naomi van As en Willie Wartaal.

Ook op RTL 5 zal SOS Mijn Vakantie is een Hel te zien zijn, waarin John Williams en Kaj Gorgels getuige zijn van horrorvakanties. Radio 538-dj Coen Swijnenberg wordt de nieuwe voice-over van RTL 5.

Bron: BM

Bericht delen