Programma Andere Tijden sneuvelt
vrijdag 7 mei 2021

Programma Andere Tijden sneuvelt

Het met een Zilveren Nipkowschijf bekroonde geschiedenisprogramma Andere Tijden zal vanaf volgend jaar niet meer op televisie te zien zijn, meldt het AD.

Andere Tijden, te zien op NPO 2, werd vanwege bezuinigingen drie jaar geleden al gehalveerd van 35 naar 18 uitzendingen per jaar. Nu valt het doek alsnog, bevestigt de NTR. De 18 reguliere uitzendingen zullen vanaf volgend jaar verdwijnen.

Het geschiedenisprogramma bestaat al 21 jaar. Een jaar na de start, in 2001, won het programma de Zilveren Nipkowschijf. Andere Tijden brengt reportages over (bijna) vergeten gebeurtenissen uit de recente geschiedenis, zoals studentenontgroeningen, krakersrellen, de laatste wereldbeker van Ajax of de Tweede Wereldoorlog.

De NTR over de verdwijning van Andere Tijden: “Natuurlijk betreuren wij het enorm dat er geen plaats meer is voor de reguliere afleveringen van een programma dat wij bij de NTR (en veel kijkers met ons) als een instituut beschouwen.”

Volgens de omroep zullen er komend jaar nog wel speciale uitzendingen zijn van Andere Tijden, maar hoeveel afleveringen dit worden is onbekend. Daar lopen nu gesprekken over. Ook wordt gedacht aan online afleveringen en een podcast, maar ook hier is nog geen knoop over doorgehakt.

Andere Tijden trok op het hoogtepunt in 2008 gemiddeld 542.000 kijkers. Dat zijn er nu gemiddeld 281.000. Er is inmiddels een petitie gestart om het programma te behouden. Die is in korte tijd al 6.000 keer getekend.

Bron: AD/BM
Foto: Astrid Sy in Sint-Michielsgestel waar tijdens WO II werd gebroed op een nieuwe politieke structuur

Bericht delen