Eus’ Boekenclub vanaf 8 maart op NPO 2
zondag 21 februari 2021

Eus’ Boekenclub vanaf 8 maart op NPO 2

Özcan Akyol presenteert vanuit het Burgerweeshuis in Deventer een vrolijk en energiek programma waaruit de liefde voor de literatuur spreekt.

In Eus’ Boekenclub wordt een week lang het plezier van het lezen en alles daaromheen gevierd. Het programma is van 8 tot en met 12 maart om 19.20 uur te zien bij de NTR op NPO 2.

In een nachtclubachtige setting, mét huisband Lakshmi, staat dagelijks het nieuwste boek van een bekende Nederlandse schrijver centraal. De desbetreffende schrijvers, Peter Buwalda, Simone van der Vlugt, Lize Spit, Rutger Bregman en Adriaan van Dis, gaan in de uitzending met een leesclub in gesprek over het boek. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen of valt er ook wel een kritische noot?

De leesclub bestaat uit bekenden uit de cultuur, media en sport, van rapper Willie Wartaal tot Maarten van Rossem en van voetballer Bart Vriends tot cabaretier Karin Bloemen. Zij hebben het boek aandachtig gelezen en stellen samen met Eus vragen aan de schrijver. Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie, een polemiek over een literair thema en een poëzievoordracht van onder andere dichters Bart Moeyaert en Ellen Deckwitz.

In deze coronatijd is er maar één persoon in het publiek: cabaretier Stefano Keizers heeft een Eus’ Boekenclub-seizoenkaart en wordt elke avond hartelijk door Eus ontvangen en uitgezwaaid.

Bron: NTR/BM

Bericht delen