Woensdag 17 januari 2018

Astrid Joosten presenteert Wat Verdien Je? op NPO 1

Wat verdient een chirurg, een directeur van een ziekenhuis of een ambulanceverpleegkundige? Verdien je bij de krant meer of minder dan bij de televisie? Waarom verdienen mannen nog steeds meer dan vrouwen? 

In het nieuwe tv-programma Wat Verdien Je? onthullen wekelijks drie Nederlanders wat hun salaris is en discussiëren twee panels over het laatste taboe in Nederland. Wat Verdien Je?, gepresenteerd door Astrid Joosten, is vanaf 15 januari wekelijks te zien op maandag om 22.10 uur bij BNNVARA op NPO 1.

De panels bestaan uit ondernemers (Annemarie van Gaal en Hennie van der Most) en uit mensen die de onderkant van de samenleving goed kennen (Sander de Kramer en Myrthe Hilkens). Deskundige Kilian Wawoe, docent Human Resources Management aan de VU, ontsluiert alle geheimen rond het salaris en geeft ons gouden tips. 

De twee panels moeten vragen over salarissen beantwoorden en raden wat de drie Nederlanders in de studio verdienen. Deze mensen noemen hun salaris, en heel Nederland kan meekijken in de portemonnee van een ander. Als kijker leer je hoe salarissen tot stand komen in ons land en hoe je zelf meer geld kunt verdienen.

In elk van de vier afleveringen staat één sector centraal. De eerste aflevering staat in het teken van de medische wereld. Diverse artsen en verpleegkundigen maken hun salaris bekend. De tweede en de derde aflevering gaan over de bankwereld en over hoe je zelf je salaris kunt verhogen.

Astrid Joosten: “Van al mijn tv-programma’s door de jaren heen is Wat Verdien Je? het moeilijkste programma dat mijn team en ik ooit hebben gemaakt. Praten over je salaris blijkt in Nederland nog altijd een groot taboe. Bijna niemand was bereid naar de studio te komen. We hebben overuren moeten maken. Met dit programma proberen we het taboe te doorbreken.” 

In de laatste aflevering, met als thema de media, onthult Joosten ook zelf haar salaris.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen