Talpa stopt met Radio Campus
Maandag 01 juni 2020

Talpa stopt met Radio Campus

Talpa Network stopt na enkele jaren met de Talpa Radio Campus. Het was de eigen radio-opleiding van 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Binnen deze opleiding werden jonge talenten klaargestoomd op het gebied van radio, social media, video en online-redactie.

Nu wegens de coronacrisis bezuinigingen nodig zijn wordt de Radio Campus gestopt, zo blijkt uit diverse bronnen. De talenten maakten onder begeleiding van de Talpa Radio-professionals met elkaar het online station XM, The Talent Station. De zender is nog te beluisteren via Juke.nl. Daarnaast kregen zij de mogelijkheid om mee te werken aan programma’s en grote evenementen van de verschillende zenders. Het contract van talent coach Jantien van Tol wordt ook niet verlengd.

In totaal zullen zo’n honderd mensen binnen Talpa Radio hun baan verliezen. Afgelopen woensdag hebben die medewerkers te horen gekregen dat zij op straat komen te staan. Een woordvoerder van Talpa wil nog niet ingaan op details van de reorganisatie. “Nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden onze medewerkers inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen”, luidt haar reactie.

Bron: BM

Bericht delen