Talpa Network reorganiseert radiotak
vrijdag 29 mei 2020

Talpa Network reorganiseert radiotak

Talpa Network neemt afscheid van een deel van het personeel van de radiotak. De drastische reorganisatie maakt onderdeel uit van de maatregelen die Talpa in maart al aankondigde vanwege de coronacrisis. Dat meldt Radio.nl.

Bij Radio 538 wordt bijna de hele nachtploeg op straat gezet. Naast diverse producers wordt daarbij ook de naam van Edwin Noorlander genoemd. Noorlander is sinds 2011 op 538 te horen en vult meerdere nachten per week. Daarnaast is hij elke zaterdagmiddag op de zender te horen.

Radio Veronica zou afscheid gaan nemen van Dennis Hoebee en Jurjen Gofers. Hoebee is elke werkdag te horen van 18 tot 21 uur, maar wordt deze week vervangen door Jasper de Vries. Gofers vult de uren in het weekend tussen 18 en 21 uur. Ook zou Lisanne Rijks, producer van Giel Beelen, vertrekken. Het contract van Giel Beelen bij Radio Veronica zal waarschijnlijk niet worden verlengd. Daarnaast moet ook talent coach Jantien van Tol vertrekken bij Talpa.

De voorlichtster van John de Mol wil niet in detail op de zaak in gaan en laat weten: “Nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden onze medewerkers sinds woensdag inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen. De maatregelen zijn niet anders dan we op 7 mei hebben gecommuniceerd in een persbericht.”

Talpa Network heeft besloten niet aan te kloppen bij de overheid voor financiële steun zodat het personeel tijdelijk minder kan werken, maar kiest voor een reorganisatie. 6 procent van de vaste arbeidsplaatsen verdwijnt, daar komt het niet verlengen van tijdelijke contracten nog bovenop. Bovendien levert het directieteam 20 procent van zijn salaris in.

Bron: Radio.nl/BM

Bericht delen