Symposium over audiolandschap en bekendmaking Zilveren Reissmicrofoon in Beeld en Geluid
zondag 5 september 2021

Symposium over audiolandschap en bekendmaking Zilveren Reissmicrofoon in Beeld en Geluid

‘Bevrijd de publieke radio van formats, profielen en managers’, zo stelde Vincent Bijlo begin juli in de NRC. Over deze wens organiseert de Stichting Nipkow vrijdagmiddag 10 september een symposium, geleid door Mieke van der Weij. Dat gebeurt voorafgaand aan de uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon 2021, in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

De drie genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon 2021 zijn: NRC podcasts, Opium en KINK. Een speciale vermelding gaat naar Sorry voor mijn broertje van Sjoerd Litjens en Jan Paul de Bondt (NPO 3FM, KRO-NCRV, Hogeschool Utrecht).

De Ere Zilveren Reissmicrofoon voor de Nederlandse Top 40 wordt in ontvangst genomen door Erik de Zwart en verscheidene andere kopstukken uit de geschiedenis van de hitlijst. Op de website van de Stichting Nipkow – de organisator van de Zilveren Reissmicrofoon – staan de juryrapporten voor alle genomineerden en prijswinnaars: www.nipkowschijf.nl.

Symposium
Het symposium start op 10 september om 13.30 uur. Na een inleiding van Vincent Bijlo vertelt Lidewij Hentenaar – directeur van het Radio Advies Bureau – over de veranderingen in de systematiek van het kijk- en luisteronderzoek. Onder leiding van Mieke van der Weij spreken vervolgens twee panels over achtereenvolgens de functie van de ouderwetse radio en de koers in podcastland.

De panelleden zijn: Jurre Bosman – directeur Audio NPO, Dave Minneboo – directeur Qmusic, Mireille van Ark – hoofdredacteur BNR Nieuwsradio, Anne Janssens – oprichter Dag en Nacht Media, Anne Moraal – chef Audio NRC en Iwan Reuvekamp – Audio & Voice Innovation Manager bij DPG Media.

Na een korte pauze begint om 16.00 uur de uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon 2021, door Vincent Bijlo en de voorzitter van de Stichting Nipkow, Renate van der Bas (recensente Trouw).

Bron: Stichting Nipkow/BM

Bericht delen