Dinsdag 16 januari 2018

Stemmen voor Snob 2000 nu mogelijk

De Snob 2000 is al drie jaar lang de luis in de pels van de Top 2000 van NPO Radio 2. ‘Alle mooie, belangrijke of gewoon goede liedjes die door Radio 2 genegeerd worden, krijgen een plekje in deze alternatieve lijst’, zo melden de initiatiefnemers van de Snob 2000.

De muzieksnobs hebben meer dan 3.000 liedjes verzameld die in de keuzelijst van de Top 2000 ontbreken. Er kan nu gestemd worden via de site OndergewaardeerdeLiedjes.nl. De gekozen nummers zijn vervolgens te beluisteren via Spotify.

Freek Janssen, content director bij Lewis PR en Marketingfacts-blogger, heeft de Snob 2000 opgezet. Hij vindt dat de Top 2000 van NPO Radio 2 geen resultaat van echte crowdsourcing is, hoewel luisteraars de lijst samenstellen.

Janssen: “De belangrijkste reden is dat er sprake is van een voorselectie door NPO Radio 2 zelf. Er bestaat weliswaar de mogelijkheid om zelf een klein aantal liedjes aan te dragen van buiten de voorselectie, maar die bereiken in de praktijk amper de eindlijst. Hierdoor is het eindresultaat sterk van tevoren bepaald en is de instroom van nieuwe muziek laag.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen