Dinsdag 16 januari 2018

Publiek kiest politieke moment van 2011

“Doe es normaal, man”. Wie kent deze gevleugelde woorden van PVV-leider Wilders inmiddels niet. Het is één van de vele politieke momenten die in 2011 tot ophef of debat leidde in en buiten de Tweede Kamer. De Haagse redactie van de NOS selecteerde 12 van dergelijke memorabele fragmenten. Via NOS.nl kan het publiek het politieke moment van 2011 kiezen. De uitslag is op zondag 18 december te horen op Radio 1 tijdens de verkiezing van de Politicus van het Jaar.

De 12 opmerkelijke fragmenten beslaan vele onderwerpen. Van een ‘foutje’ van 50 miljard tot asielzoeker Mauro en van massaal protest tegen de bezuinigingen op het Plein tot de civiele missie naar het Afghaanse Kunduz. De bezoeker van de NOS-site kan tot en met 17 december één maal zijn stem uitbrengen op het favoriete politieke moment. De fragmenten zijn hier te zien.

In de uitzending van het NOS Radio 1 Journaal van zondag 18 december (13.00  – 14.00 uur) wordt het winnende fragment besproken. Dat gebeurt tijdens de uitzending waarin ook de Politicus van het Jaar en het Politieke talent van 2011 wordt gekozen.

Bron: NOS

Bericht delen