Presentator Cees Schrama overleden
donderdag 23 mei 2019

Presentator Cees Schrama overleden

In zijn woonplaats Baarn is op 82-jarige leeftijd jazzmuzikant, -producer en -presentator Cees Schrama overleden. Bij het grote publiek was hij vooral bekend als presentator van het jazz-radioprogramma Sesjun, dat ruim dertig jaar lang te horen was bij de TROS.

In dat programma ontving hij muzikanten uit binnen- en buitenland. Schrama bleef de presentatie doen tot 2004, toen de TROS het programma overdroeg aan de NPS. Een groot deel van zijn leven was Schrama ook nauw betrokken bij het North Sea Jazz Festival, waar hij meedacht over de programmering en een deel van de presentatie voor zijn rekening nam. In 2009 kreeg hij de Paul Acket Award Special Appreciation vanwege zijn bijdrage aan de jazzmuziek in het algemeen en het festival in het bijzonder.

Schrama was muzikant, maar zag zichzelf vooral als promotor van de jazz. In een interview met Jazzhelden.nl zei hij in 2016: “Mijn ideaal was om te kijken of ik iets met de jazz kan dóen. Kan ik het propageren, ergens brengen? Ik heb geprobeerd jazz op scholen te brengen. Seminars en jeugdorkesten. En dat is allemaal een beetje aan het lukken.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen