Dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 1 neemt afscheid van Jack van Gelder

Vrijdag 4 september staat NPO Radio 1 tussen 13.00 en 14.00 uur in het teken van het afscheid van de meest populaire sportcommentator van Nederland: Jack van Gelder. Met het kiezen van een Top 3 van de beste Jack van Gelder-momenten op de radio nemen NPO Radio 1-luisteraars afscheid van de sportcommentator.

Vanaf vandaag kiezen luisteraars op stemmen.radio1.nl hun favoriete sportfragment uit de loopbaan van Van Gelder. Van de legendarische “Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp” uit het WK van 1998 tot “Pang. In de Face” na de snoekduik van Van Persie op het WK van 2014 in Brazilië: luisteraars bepalen welke drie fragmenten symbool staan voor de afgelopen 40 jaar van het radiofenomeen.

 

Vrijdag 4 september markeert het Radio 1-programma Jack van Gelder – daar gaat ‘ie het einde van zijn carrière bij de publieke omroep. NPO Radio 1-presentator Jurgen van den Berg en 3FM-dj Giel Beelen blikken als bijzonder gelegenheidsduo samen met Van Gelder terug op de afgelopen 40 jaar: een feestelijke uitzending vol gasten, memorabele anekdotes en interviews, en het meest populaire Jack van Gelder-moment volgens de luisteraar.

 

Jack van Gelder doet zondag 6 september voor het laatst op NPO Radio 1 verslag van de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije. Vanaf 15 september gaat Van Gelder aan de slag bij betaalkanaal Sport 1.

Bron: NPO

Bericht delen