Nieuw programma over elektrisch rijden op Traffic Radio
dinsdag 18 februari 2020

Nieuw programma over elektrisch rijden op Traffic Radio

Vanaf begin maart gaat mobiliteitszender Traffic Radio maandelijks aandacht besteden aan alles rond elektrisch rijden, in het nieuwe programma Toekomst op Wielen.

De programma’s zijn naderhand als podcast te beluisteren via alle bekende podcastkanalen zoals Spotify, SoundCloud en Apple Podcasts. De eerste uitzending op Traffic Radio is op woensdag 4 maart van 12.00 tot 13.00 uur.

Voor het programma Toekomst op Wielen is een samenwerking aangegaan met oud radioman Jan Rooderkerk. Hij presenteerde jaren achtereen dagelijks programma’s als AVRO’s Radiojournaal en AVRO Magazine, maakte radio- en televisieprogramma’s over auto’s en was samen met Ruud ter Weijden presentator van het televisieprogramma AVRO’s Hoogste Versnelling.

Jan is nu onder meer voorzitter van de EV Coöperatie U.A., die schonere mobiliteit promoot. Hij vertelt: ”Na mijn afscheid van de omroep heb ik erg veel mooie dingen kunnen doen. Maar ik miste de microfoon ook. Nu komt alles weer samen. Bij een ambitieuze zender. En over een onderwerp waarover zowel ontzettend veel te vertellen is als waarover nog veel vragen bestaan. We gaan praten met interessante mensen die zich met schone mobiliteit bezighouden en willen op alle vragen, ook de heel kritische, duidelijke antwoorden zien te krijgen.”

Samen met Marina van Helvoort, eigenaar van E-Division en één van de bestuursleden van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) gaat Jan programma’s verzorgen van een uur met beleidsmensen uit de autobranche. Hoofdrolspeler is de eerste keer Robert-Jan Dekkers, director Energy Transition & New Business van Groupe PSA, het moederbedrijf van Peugeot. In elk programma zal ook een jonge startup aandacht krijgen, deze keer Philippe Taminiau van de nieuwe verhuurorganisatie UFODrive.

Bron: YPCA/BM

Bericht delen