KINK dwingt eerdere zitting af in zaak over FM-frequenties
dinsdag 26 april 2022

KINK dwingt eerdere zitting af in zaak over FM-frequenties

Radiozender KINK is naar het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) gestapt om sneller een uitspraak over een eventuele veiling van de nationale FM-frequenties te krijgen. Daardoor is er al begin mei een zitting, zo meldt Nu.nl.

KINK ging eerder al in beroep tegen het besluit van het kabinet om de landelijke FM-frequenties voor de derde keer te verlengen. Maar de zender wil niet wachten op de bodemprocedure tegen de noodverlenging, die pas in juni dient. KINK vindt dat er haast geboden is, omdat de FM-frequenties al in september verlengd worden.

Maar in april zag de bestuursrechter in Rotterdam “geen spoedeisend belang” en die verwees KINK naar de bodemprocedure. Tegen deze uitspraak is de zender, die alleen alternatieve muziek draait, in beroep gegaan bij het CBb in Den Haag.

Het CBb heeft nu besloten dat er binnen twee weken een zitting komt. Het gaat dan om een voorlopige voorziening, maar dan in hoger beroep. Daarbij worden opnieuw alle betrokken partijen gehoord. Als de zaak bij het CBb wordt behandeld, kan het zijn dat de voorzieningenrechter direct een besluit neemt, waardoor de bodemprocedure niet (meer) nodig is.

“Wachten op een bodemprocedure waarvan de datum ten tijde van het kort geding nog onbekend was, leek en lijkt ons onacceptabel”, zegt KINK-directeur Jan Hoogesteijn. De zender valt met name over de uitspraak dat KINK financieel niet in staat zou zijn om mee te bieden in een veiling. “Dat is onwaar en absurd en volgens ons ook geen criterium voor het al dan niet laten doorgaan van een herverdeling. Daarnaast is het ook geen grond om het spoedeisend belang af te wijzen.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen