Article header image

'Jouw FM stopt op het hoogtepunt'

De radiozender Jouw FM heeft besloten te stoppen. Daarmee komt op zaterdag 12 december 2015 een eind aan ruim twintig jaar radio in Bloemendaal en omstreken. “Op het hoogtepunt”, aldus de programmamakers.

De zender is in de jaren ’90 begonnen als Antenne Bloemendaal en later bekend geworden onder de naam AB-Radio. In 2011 gooide de omroep het roer om en ging verder als Jouw FM.

Bij de lancering in juni 2011 heeft Jouw FM de lat zeer hoog gelegd en zichzelf flinke doelen gesteld. “Al onze doelen die we voor ogen hadden zijn stuk voor stuk gehaald. Het heeft zelfs onze stoutste verwachtingen overtroffen”, aldus de woordvoerder van Jouw FM.

“Eén van onze doelen was het ontwikkelen en klaarstomen van talent. Op radiogebied hebben we dit op een vernieuwende manier proberen te doen. Naast intensieve training door onze eigen mensen hebben we regelmatig workshops georganiseerd onder leiding van landelijk bekende radiomakers. Inmiddels is vrijwel iedereen uit ons opleidingstraject voor- of achter de schermen werkzaam bij landelijke- en regionale media.”

Jouw FM is altijd vooruitstrevend en innovatief geweest. Zo won de omroep een OLON Award in de categorie: ‘crossmediaal’. Ook was Jouw FM de eerste officiële nieuwspartner van RTV NH en daarmee de oren en ogen van Kennemerland.

Het (lokale) medialandschap in Nederland is sterk aan het veranderen. Vanuit de politiek wordt de druk verder verhoogd en geldkranen worden dichtgedraaid. Dit is goed te merken; veel omroepen vallen om door geldproblemen of komen bestuurlijk tot de conclusie dat ambities niet gehaald kunnen worden.

“Het afgelopen jaar hebben we met het hele team van Jouw FM op een eerlijke- en realistische manier naar de toekomst gekeken. Met een steeds groter wordende druk op al onze vrijwilligers, zijn we tot de conclusie gekomen dat de top is bereikt. We hebben al onze doelen gehaald. Voor minder doen we het niet. Samen met onze dertig vrijwilligers hebben we daarom de knoop doorgehakt en besloten om vol lef op ons hoogtepunt te stoppen. Niet omdat we moeten; maar omdat we het zelf willen. Wat ons betreft uniek voor een lokale omroep in Nederland”, aldus de woordvoerder van Jouw FM.

Jouw FM heeft in nauwe samenwerking met de organisatie Free Press Unlimited een passende bestemming gezocht voor de overgebleven financiële middelen. Die bestemming werd een radiostation op bijna 7000 kilometer afstand: Radio Sagarmartha in Nepal. Een community-radiostation met twee miljoen luisteraars dat begin dit jaar door de aardbeving vrijwel alles is kwijtgeraakt. Jouw FM helpt Radio Sagarmartha en neemt de bouw van een nieuw studiocomplex mede voor haar rekening. Daarmee is het eind van Jouw FM een nieuw begin voor Radio Sagarmatha in Nepal.

Bron: Jouw FM/Broadcast Magazine

Terug naar overzicht