Dinsdag 16 januari 2018

Genomineerden Philip Bloemendal Prijs bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2012 zijn Ewout Genemans (AVRO), Luuk Ikink (BNN) en Lex Uiting (VARA). De jury, bestaande uit voorzitter Frits (Ritmeester) Spits, publiciste Aaf Brandt Corstius, RTL nieuwslezeres Suzanne Bosman, Tim Overdiek van de NOS en de winnaar van 2010 Ajouad el-Miloudi (KRO), koos de drie genomineerden uit 23 aanmeldingen van jonge talentvolle presentatoren.

Welke Nederlandse journalistieke presentator zich het beste bedient van effectief en zorgvuldig taalgebruik, wordt op 13 december bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Philip Bloemendal Prijs 2012 bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Juryvoorzitter Frits Spits: “De jury is verrast door het aantal inzendingen en de hoge kwaliteit van de kandidaten.” De tweejaarlijkse stimuleringsprijs is vernoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van het Polygoon bioscoopjournaal. De prijs bestaat uit een glazen kunstwerk en een geldprijs te besteden aan een opleiding om zich in het vakgebied verder te bekwamen. Tijdens de uitreiking zal Raoul Heertje op eigen wijze een inhoudelijke bijdrage leveren aan het programma van die middag. Daarnaast reikt hij de prijs uit aan de winnaar van 2012.

De Stichting Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs ten doel gesteld het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is hierbij een belangrijk criterium. In december 2011 gingen het Philip Bloemendal Fonds en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een samenwerking aan, om het voortbestaan van de talentprijs te garanderen.

Bron: Philip Bloemendal Prijs

Bericht delen