Dinsdag 16 januari 2018

Ekdom, Swijnenberg en Perlin in Glazen Huis

Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin zijn de 3FM jocks die vanaf 18 december zes dagen aandacht vragen voor de stille ramp die centraal staat tijdens 3FM Serious Request. Dit maakte 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers zojuist bekend bij Giel. Voor de achtste editie van 3FM Serious Request laten deze drie dj’s zich opsluiten in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden.

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog en conflicten. De nood van deze moeders is onzichtbaar te midden van geweld en conflicten. Deze vrouwen functioneren op de achtergrond, moeten vaak vluchten en strijden voor de veiligheid, inkomen, zorg, opvoeding en gezondheid van het gezin. Tijdens conflicten zijn moeders de stille kracht van een gezin. Wanneer haar iets overkomt, dan raakt het hele gezin ontwricht.

In 2004 haalde Serious Request € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sloot Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 deed het Zweedse P3/SVT dat en in 2009 ook het Zwitserse radiostation DRS 3 samen met Schweizer Fernsehen. Ook in Nairobi, Kenia staat sinds 2008 elk jaar een Glazen Huis. In 2010 stond het Glazen Huis in Eindhoven en was de opbrengst op de slotavond van de actie € 7.135.707.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen