dinsdag 16 januari 2018

Concertzender, Vredenburg en Conclusion slaan handen ineen

Radiostation Concertzender gaat samenwerken met muziekcentrum Vredenburg en zakelijke dienstverlener Conclusion, die onder meer de eigenaar is van Arrow Jazz. Met concertopnamen en radioprogramma’s willen de drie partners zo het muziekleven in Utrecht en omgeving versterken.

De Concertzender gaat zich meer dan voorheen richten op de programmering van Vredenburg. Dit seizoen worden daarvoor zo’n veertig concerten in de Leeuwenbergh geregistreerd en (al dan niet live) uitgezonden. Daarbij beperkt de Concertzender zich niet tot concerten met klassieke muziek, in Utrecht wordt ook jazz- en wereldmuziek opgenomen. In een wekelijks radioprogramma kkomt de programmering van Vredenburg centraal te staan. De Concertzender blijft zich presenteren als nationale zender, met concertopnamen op alle belangrijke Nederlandse muziekpodia.

In samenwerking met Conclusion gaat de Concertzender de activiteiten van Arrow Jazz ondersteunen. Dat doet zij zowel op het gebied van opnamen op podia en festivals als in de gezamenlijke realisatie van live-uitzendingen op locatie en de uitwisseling van content.

De Concertzender verhuist op 24 oktober naar Utrecht om voorlopig in te trekken op het hoofdkantoor van Conclusion. Daarmee komt een einde aan haar Amsterdamse verblijf in muziekmakerscentrum MuzyQ. Met deze samenwerking is de continuïteit van de Concertzender de komende jaren gewaarborgd. De Concertzender ontvangt geen subsidie; donaties van liefhebbers en vrienden blijven het dragende fundament voor het voortbestaan van de Concertzender.

Bron: Concertzender/Broadcast Magazine

Bericht delen