Dinsdag 16 januari 2018

AVRO neemt KX Radio over

KX Radio krijgt vanaf 2 januari onderdak bij de publieke omroep. De AVRO betaalde één euro voor de uitzendrechten op het hobbystation. AVRO KX Radio zal de huidige invulling van het themakanaal 3FM Serious Talent vervangen. Het is de bedoeling dat aan de bestaande KX-radioprogramma’s het komende jaar nieuwe shows met 3FM-dj’s en -talenten worden toegevoegd.

Sinds 2005 zendt KX Radio muziekprogramma’s uit die veelal bekende radiomakers op vrijwillige basis maken, vaak vanuit hun zolderkamer. Het station is onderscheidend doordat het geen strak format kent en de invulling van elk programma overlaat aan de wensen van de disc jockey.

Met de ontvlechting van KX Media BV komt na zes jaar een eind aan het mislukte commerciële avontuur van de innovatieve incrowdzender. Eerder dit jaar moest KX al afzien van een bod op een FM-frequentie en zijn digitale kabelkanalen opgeven, waarna het voortbestaan aan een zijden draadje hing.

De redding door de AVRO past in de strategie van die omroepvereniging om popmuziek meer als cultuurgoed te waarderen. Als eerste hoorbare wijziging op KX Radio zal het Novum Nieuws plaatsmaken voor het NOS Journaal. De KX-medewerkers worden de komende dagen geïnformeerd.

Bron: KX Radio/Broadcast Magazine

Bericht delen