NPO Start Plus heeft kwart miljoen abonnees
donderdag 22 augustus 2019

NPO Start Plus heeft kwart miljoen abonnees

NPO Start Plus, de betaalversie van de streamingservice van de publieke omroep, heeft een kleine twee jaar na de lancering een kwart miljoen betalende abonnees. Dat vertelt NPO Start-manager Mezen Dannawi in een interview met Nu.nl.

NPO Start Plus werd in 2017 gelanceerd en is beschikbaar naast het gratis on demand-kanaal van de publieke omroep: NPO Start (voorheen Uitzending Gemist), dat wekelijks door drie miljoen mensen wordt bezocht. Abonneecijfers van de betaalversie werden nog nooit eerder bekendgemaakt.

Dannawi noemt de betalende abonnees liever kijkers: “Betalen is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat na amper twee jaar na de lancering een kwart miljoen kijkers meerdere afleveringen van een programma of serie kunnen zien.”

“We zijn NPO Start Plus niet gestart om dalende Ster-inkomsten te compenseren, maar om in een behoefte van veel kijkers te voorzien. In ons concessiebeleidsplan uit juli 2015 hebben we gezegd dat we in 2020 met NPO Start Plus 300.000 tot 400.000 mensen willen bereiken. En na twee jaar is het al een succes. Ik ben heel blij dat makers, omroepen en producenten hebben gewacht totdat we konden beginnen.”

Er wordt geen geld verdiend met NPO Start Plus, benadrukt hij. “We vragen mensen om een vergoeding zodat we de rechten kunnen betalen.” De abonnees betalen 2,95 euro per maand.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen