Florentien van der Meulen
Nieuwslezer 538 Ochtendshow
2023 - week 46

Knipoog

Vannacht werd ik te vroeg wakker want ik had mijn wekker verkeerd gezet. Niet handig, want ik had niks door. Ik stond op, ging douchen, heb me vervolgens aangekleed en opgemaakt en liep de trap af. Ik pakte mijn ontbijt (brood en cola zero) en keek op mijn telefoon of ik nog op schema lag. 10 voor 3. Nee toch. Ik weer terug mijn bed in. Twee uur later alles overnieuw gedaan en hop de auto in, een beetje moe nog.

Tijdens de show hebben we gebeld met scheidsrechter Bas Nijhuis want een Ajax-watcher vindt dat hij te weinig ingrijpt bij voetbalwedstrijden en volgens zijn eigen regels fluit. Bas, altijd relaxed, is het er niet helemaal mee eens. We lachen ook nog even om zijn veel te grote witte SUV die hij in het oosten van het land echt nodig heeft voor al zijn boerderijdieren.

Ook bellen we met een huisarts over gênante kwalen waar je liever niet mee naar de huisarts gaat. En de drempel wordt ook groter om ermee aan de bel te trekken, blijkt uit een artikel in NRC. Denk aan erectiestoornissen, aambeien of een gescheurde anus. De huisarts stelt ons gerust met de boodschap dat geen enkele aandoening raar is voor een arts.
Dat is mooi, want ik kom er regelmatig met mijn dochter die al vier keer schurft heeft gehad. Ze woont in een studentenhuis en onder studenten is het al lang niet meer gênant. De apotheker kent ons inmiddels als we weer zalf komen halen en ze geeft ons bij binnenkomst tegenwoordig een knipoog. We hoeven dus niet eens meer te zeggen waarvoor we komen.

Na het werk spring ik zo snel mogelijk op mijn crosstrainer. Die valt inmiddels bijna uit elkaar en doet het alleen nog op standje 1. Ik probeer vijf keer per week te trainen, zo’n 50 minuten per keer. Daarna ga ik lunchen met een vriendin in Zeist.

Florentien van der Meulen
Nieuwslezer 538 Ochtendshow 

De week van Florentien van der Meulen

Nieuwslezer 538 Ochtendshow
2023 - week 46