Florentien van der Meulen
Nieuwslezer 538 Ochtendshow
2023 - week 46

Kerstcommercial

We hebben vanochtend weer enorm gelachen. Dat doen we niet alleen on air, maar ook als onze microfoons even uitstaan wanneer we muziek draaien. We belden met Jaime van Gastel, een boevenspotter. Hij filmt zakkenrollers op straat en deelt de beelden op zijn Facebook-pagina. Hij wordt af en toe ook bedreigd door de boeven zelf, maar daar trekt hij zich niks van aan. We gingen na afloop zo’n filmpje bekijken, maar hij had vermoedelijk een slechte dag; geen zakkenroller gezien. 

We spraken ook iemand die gespecialiseerd is in de generatiekloof tussen jongeren en ouderen op de werkvloer. Eigenlijk komt het erop neer dat je pas echt oud bent wanneer je alles beter weet en niks meer aanneemt van iemand die 25 jaar jonger is. Wat is dan het geheim? We moeten nieuwsgierig naar elkaar blijven, je gewoontes leren loslaten en je emoties niet opkroppen. Helemaal waar natuurlijk.

Na de show heb ik haast. Boodschappen doen, eten en de crosstrainer op. Daarna douchen en gezellige warme winterse kleding aan. Ik moet namelijk weer terug naar Hilversum voor de opnames van de kerstcommercial. Ik ben reuze benieuwd. Net als de Albert Heyn, de Lidl en de Jumbo heeft SBS6 ook elk jaar een bijzondere kerstreclame met alle sterren van de televisiezender.
Niet voor ons weggelegd helaas. Maar wél voor de mannen van Vandaag Inside, zij zijn immers de zenderdragers. Maar zij hadden onlangs in hun show laten weten dat ze alleen genoegen namen met een hoofdrol in de promo. Mijn collega Niels van Baarlen had het opgemerkt en opperde de volgende ochtend in onze show een briljant idee. “Als de mannen van VI niet willen, dan nemen wij hun rol wel over,” zei hij. 

We nemen zelfs genoegen met een bijrolletje, we zijn immers maar van de radio. Maar zo’n gek idee was het niet, want Radio 538 is net als SBS6 onderdeel van Talpa Network. De rolverdeling was snel gemaakt. Tim speelt Wilfred Genee, Rick is Johan Derksen, Niels doet René van der Gijp na en ik ben dan wel Merel Ek. Prima voor elkaar. Het komische plan werd zowaar dezelfde dag nog opgepikt door Shownieuws en nu krijgen we serieus een rol in de promo. Waarschijnlijk op de achtergrond, verwerkt in een kerststol ofzo. Maar toch, we gaan ervoor.

Florentien van der Meulen
Nieuwslezer 538 Ochtendshow 

De week van Florentien van der Meulen

Nieuwslezer 538 Ochtendshow
2023 - week 46