Florentien van der Meulen
Nieuwslezer 538 Ochtendshow
2023 - week 46

Opnames kerstpromo

We hebben ons gister kapot gelachen tijdens de opnames van de kerstpromo voor SBS6. Tim, Rick, Niels en ik werden in het 538-busje gezet en we moesten meezingen op het nummer van Chris Rea, Driving Home for Christmas.

Ondertussen moesten we een gezellige sfeer uitstralen, meedeinend op de muziek. Het busje stond op een oplegger achter een vrachtwagen en zo reden we door Hilversum. We gingen er compleet in op en belandden al bij de eerste bocht in slappe lach-toestand. Ik ben benieuwd naar het resultaat. En of we uit de commercial geknipt worden. Dat zou me niks verbazen. Alleen Tim kende de tekst en we zongen alle vier vreselijk vals.

Vanochtend in de show belden we onder meer met Wilfred Genee. Hij is vanavond de host van het verkiezingsdebat dat SBS6 voor het eerst organiseert. Immigratie komt uitgebreid aan de orde en Wilfred wil nu echt weten of Geert Wilders een wolf in schaapskleren is. Is hij oprecht milder geworden of is het een strategie om mee te kunnen regeren. Ook hadden we weer een flauw item, deze keer over “hoge nood onderweg”. Als je een winkel binnenstapt om even te plassen of te poepen, ga je dan zitten of blijf je boven de pot hangen. De meeste mensen blijven hangen maar ik was blij te horen dat ik niet de enige zitter ben.

Wel eerst even de bril schoonmaken. Met mijn oudste dochter Yonne ga ik vanmiddag shoppen in Utrecht; helaas zijn we shopverslaafd. We hebben gelukkig wel dezelfde mentaliteit. Scannen, passen, kopen, volgende winkel. Ook halen we altijd een broodje, of eigenlijk ieder een heel stokbrood, aan de Oude Gracht. Daar staat een kraam (Broodje Mario) en we zijn dus ook verslaafd aan die stokbroden met ham. Echt heel erg lekker, en je hebt gelijk voor twee dagen gegeten. Na het shoppen moet ik mezelf nog 50 minuten kwellen op die kapotte crosstrainer. Daarna begint mijn avondritueel; werk voorbereiden, nieuws kijken en slapen.

Florentien van der Meulen

Nieuwslezer 538 Ochtendshow

De week van Florentien van der Meulen

Nieuwslezer 538 Ochtendshow
2023 - week 46